Дъждовни проблеми - B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jorew
Автомобил: Audi B6 TDI Bora TDI
Двигател: AVF AJM
Контакти:

Дъждовни проблеми - B5

Мнениеот jorew » Нед 08 окт 2017 15:06

Здравейте колеги, след снощното каране в доста обилния дъжд ми се появиха няколко проблема...

Днес като запалих започна да се чува странно бълбукане около предна дясна гума. Като се наведох установих че идва от този очевидно вакуумен маркуч - някои има ли идея за къв *** е сложен там? Мотора е VR5, ако е от значение.
Изображение

През нощта алармата ми (допълнително поставена) се включи и като слязох да я изключа забелязах, че плафоните вътре премигват и я оставих само на централно с ръчно изключени плафони. Днес докато бях в движение пак премигваха от време на време.

И последно...мястото в багажника под аптечката, където са крика и ключа са джанти се напълни с около 2см. вода.

Някой да има някакво мнение по някой от трите проблема?
Най-вече ме интересува тоя маркуч под прага какъв е, другите 2 неща не са чак толкова фрапантни. :th_up

Cealtex
Автомобил: VW Passat B5.5 1.8T AWT
Двигател: 79045591050

Re: Дъждовни проблеми - B5

Мнениеот Cealtex » Вто 10 окт 2017 17:04

jorew написа:Здравейте колеги, след снощното каране в доста обилния дъжд ми се появиха няколко проблема...

Днес като запалих започна да се чува странно бълбукане около предна дясна гума. Като се наведох установих че идва от този очевидно вакуумен маркуч - някои има ли идея за къв *** е сложен там? Мотора е VR5, ако е от значение.
Изображение

През нощта алармата ми (допълнително поставена) се включи и като слязох да я изключа забелязах, че плафоните вътре премигват и я оставих само на централно с ръчно изключени плафони. Днес докато бях в движение пак премигваха от време на време.

И последно...мястото в багажника под аптечката, където са крика и ключа са джанти се напълни с около 2см. вода.

Някой да има някакво мнение по някой от трите проблема?
Най-вече ме интересува тоя маркуч под прага какъв е, другите 2 неща не са чак толкова фрапантни. :th_up

Здравей, колега.

Би ли уточнил от коя страна ти е аптечката (ляво или дясно). Питам, защото при мен е в дясно, но имах подобен проблем от ляво. Много бързо установих какъв е проблема - мъркуча за пръскачката на вратата на багажника се беше извадил от ъгъловата снадка, където отива нагоре по гредата и влиза във вратата.

Иначе процеса на установяване беше следния:

1. Отворих капака и в пластмасовата стойка ми се видя леко синкава вода (което не е нормално)
2. Помолих жената да седне и да бутне и задържи лоста докато не почне да пръска задната чистачка
3. След като задържа лоста чух как се изтича водата в купето

Върни се в “Passat”