Здравейте,
Преди празниците купих на жената нови зимни губи за VW Passat 7 Variant (365) 2.0 TDI 140 коня 245/45/R17 в диана. Гумаджията ми каза че болтовете за джантите са малко къси (не хващали 7 резби). Джантите са fondmetal W081 7jxR17, 5x112 ЕТ42 (с такива джанти я купихме август месец). В момента болтовете са с дължина L=27 mm и сферичен ръб на главата, резбата немога да я преценя дали е M12x1.5 или М14х1.5 (по-скоро М12 вижте прикачената снимка).
Въпроса ми е каква дължина на болтове да търся?

VW Passat 7 Variant (365) 2.0 TDI къси болтове на джантите?
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Re: VW Passat 7 Variant (365) 2.0 TDI
Може би трябва да купиш болтове с конус, а не със сферична глава.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Най-лесно е според мен, да купиш болтове, по-дълги с размера на липсващите "7 резби". Ако джантите са алуминиеви, както казва колегата от горния пост, болтовете да са с конусни глави. А снимка аз поне не виждам.
и не на последно място поискай второ мнение, защото Диана са царе в това да продават болтове, защото старите, с които караш 10 години не били каквито трябва, да изправят прави джанти и много други примери за допълнително начисляване на не малки суми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така.
Виж отблизо джантата с какво легло за главата на болта е- сферично или конусно.
Сложи болта и започни да навиваш-ако влезе поне 1см. като стигне края на навиването, значи те будалкат...
Виж отблизо джантата с какво легло за главата на болта е- сферично или конусно.
Сложи болта и започни да навиваш-ако влезе поне 1см. като стигне края на навиването, значи те будалкат...
-
- Автомобил: Vw Passat B6
- Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008
Re: VW Passat 7 Variant (365) 2.0 TDI къси болтове на джантите?
Намери си с около 5мм. по- дълги болтове и както казаха колегите преди мен, погледни отблизо отворитена джантата за какви болтове са (сверични или конусни).
Аз миналата година сложих други лети джанти и оригиналните болтове хващаха няма и половин резба. Купих болтовете на една А8-ца от морга за по 2лв./бр. Мисля, че са с дължина 32мм.
Това съветвам и ти да направиш- от морга, оригинални, а не българската пародия на болтове, които продават из родните магазини за по 4- 5лв./бр. и като стягаш усещаш как правиш нова резба, направо локумени.
Аз миналата година сложих други лети джанти и оригиналните болтове хващаха няма и половин резба. Купих болтовете на една А8-ца от морга за по 2лв./бр. Мисля, че са с дължина 32мм.
Това съветвам и ти да направиш- от морга, оригинални, а не българската пародия на болтове, които продават из родните магазини за по 4- 5лв./бр. и като стягаш усещаш как правиш нова резба, направо локумени.