Пасат B6 проблем със заключване/дистанционно

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
b60_460
Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
Двигател: BXE 2006

Пасат B6 проблем със заключване/дистанционно

Мнениеот b60_460 » Чет 14 яну 2016 21:09

Проблемът е следния : преди малко излизам , карам , паркирам , натискам копчето да заключа и . . . нищо :aaaa010 Приближавам се и пробвам с другите копчета - пак нищо.Отварям и затварям всички врати да не би да засича някоя като отворена ама не ще.Разкачам акумулатора да не би да е грешка - нищо.Както и да е прибрах я в гаража , свалям капачето на дръжката и пробвам да я заключа с пластмасовия ключ дето е вътре в дистанционното.Заключва се.Пробвам с дистанционното и воала :11 работи си нормално.Правя още няколко проби и различни комбинации ключ/дистанционно и всичко е ок.Даже 2 пъти се задейства алармата като отключа с ключа и отворя ама сега всичко е наред и ч оставих както си му е реда. Съмнява ме някоя от бравите да прави проблем с микроключетата и да не отчита , че е затворена вратата защото тогва принципно не я заключва самата система.Отделно забелязах на мястото на проблема като стана , че плафоните си оставят светнати въпреки затворените врати.Батериите също ги изключвам като вариант понеже диодчето си свети като натисна копче а и си хваща отдалеч.Искам да попитам някой имал ли е подобен проблем?

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Re: Пасат B6 проблем със заключване/дистанционно

Мнениеот Piqndurnik » Пет 15 яну 2016 12:26

Ако пак се скапе, пробвай с батериите. Нищо, че диодчето свети, може да са на границата и сигнала да е много слаб. Виждал съм го на дистанционните от автопарка на сина ми.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пет 15 яну 2016 20:41

И при мен веднъж се случи същото. Не можах да разбера причината. За всеки случай смених батерията на дистанционното.

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Съб 16 яну 2016 16:39

При мен с пасат б5.5 ми се случи обратно-заключва но не отключва.Не ми се вярваше но смених батерията в ключа и се оправи.Явно за отключване трябва по-силен ток.

Sciende

Мнениеот Sciende » Нед 03 апр 2016 10:15

Здравейте колеги, и аз потвърждавам. Имах същия проблем, веднага взех резервния ключ и всичко се оправи. Купих си батерии смених старите върнах си резервния ключ в шкафа и не съм имал проблеми от тогава.

Върни се в “Passat”