Здравейте ,
Днес си купих пасат и като си тръгнах от нотариуса забелязъх , че не се вдига стрелката на температурата .
Колегата от който го купих каза ,че до сега не е имало подобен проблем .
Идеята ми е , дали е от студа да е замръзнал някой датчик и ако го напръскам с контактен спрей , дали ще се оправи ?
Другото което ме притеснява е че има голяма вибрация на празен ход и леко непостоянни обороти .
Има ли някъде където могат да ми направят диагностика на този стар модел .
Благодаря предварително .

Vw Passat 2.0i 115к.с / Газ 1992 г не се вдига стрелката на температурата
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vw Passat 2.0i 115к.с / Газ 1992 г
Непостоянните обороти може да са от дистрибуторната капачка, свещите, въздух който влиза не от където трябва - проблем с вакумите. Може да е проблем с TPS или дебитомер. Не каза на газ или бензин го прави - или и на двете?
Стрелката вероятно не се движи поради разкачен или проблемен температурен датчик. Сменя се - 10лв е. Другият възможен вариант е проблем с километража.
Тоя двигател можеш да му направиш диагностика сам. Сигурно е 2Е, има някои където диагностика се прави с лампичка, при други можеш да си закачиш VAG-COM кабел за 15лв и да си я направиш сам. Не очаквай да ти каже много диагностиката. Стари коли са, далеч от съвършено е.
Стрелката вероятно не се движи поради разкачен или проблемен температурен датчик. Сменя се - 10лв е. Другият възможен вариант е проблем с километража.
Тоя двигател можеш да му направиш диагностика сам. Сигурно е 2Е, има някои където диагностика се прави с лампичка, при други можеш да си закачиш VAG-COM кабел за 15лв и да си я направиш сам. Не очаквай да ти каже много диагностиката. Стари коли са, далеч от съвършено е.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vw Passat 2.0i 115к.с / Газ 1992 г
Само за температурата - първо се мери, след това се сменя. Да не е на харабията, ако ли и 10лв. да е. Ето велик материал: http://www.autozone.com/repairguides/VW ... 52800c2abf изчерпателен, точен. Ако има неясно питай. И таблото елементарно се настройва да показва точна температура. Ако има желаещи, направо се хващам да го преведа, и да го постнем за важна тема.