Пасат 5.5 проблем с централното заключване

Техническа и сервизна информация за Passat
kurmijanko
Автомобил:
Двигател:

Пасат 5.5 проблем с централното заключване

Мнениеот kurmijanko » Нед 14 фев 2016 16:58

Здравейте,

Днес ми се случи този странен проблем: Цял ден съм напред-назад и всичко си работеше ОК, прибрах се и се пробвах да заключа с дистанционно - не се случи нищо, натискам копчето за отключване да видя дали някакъв шум ще чуя - пак нищо. Викам си айде, може да е паднала изведнъж батерията на дистанционното, въпреки че пробвам от 1 см, пробвам да заключа с ключа - заключва се само шофьорската врата - другите и багажника не помръдват. Влязох вътре и пробвах заключването от вътре с копчето на вратата - работи си - заключва и отключва. Та единственият начин в момента чрез който мога да си заключа колата е като ръчно натисна всички копчета и заключа ръчно багажника, а шофьорската само с ключа. Фабричната аларма не работи и лампата не мига.
Да добавя, че най-интересното е, че отвън с ключа мога да отключа всички врати.
Обобщено: Дистанционното не работи, с ключа заключва само моята врата, а отключвам всички, в купето заключване/отключване си работи.
Става дума за Пасат 5.5.

Някой има ли идея какво може да е това? Нещо да рестартирам или да сменя бушон?

Сега гледам и че вратата се разпознава като отворена, не мога да я затворя и явно това прави заключването невъзможно, Проблемът е и че лампата под вратата свети постоянно и ще ми свали акумулатора.

miro9
Автомобил: Passat b5
Двигател: 98

Re: Пасат 5.5 проблем с централното заключване

Мнениеот miro9 » Съб 27 фев 2016 22:41

Хмм звучи сякаш наистина ти е отворена вратата. Когато се отвори шофьорската врата не би трябвало да можеш да отключваш или заключваш с дистанционното. Най лесния вариант за който се сещам е да изключиш минуса и след това плюса на акумулатора и го остави така за около 5 минути, след това закачи пак и пробвай.
Вариант 2 тези микроключета които се намират в бравата на шофьорската врата - има доста писани теми за тях във форума.
Вариант 3 прекъснат кабел - гледай под маншона на шофьорската врата и ако там няма нищо отваряй кората и гледай кабелите

Върни се в “Passat”