Здравейте колеги!
Понеже съм в бокса за смяна на ролки и пистов ремък. Някои има ли идея, от къде мога да намеря обтяжна ролка за AGZ мотор в Пловдив или около Пловдив. Трябва ми целия механизъм с ролката, понеже не знам дали само ролката може да се смени и дали не е по добре да се смени цялото, заради пружината която опъва пистовия ремък.
Не знам и какъв номер се води частта. Ако някой го има, нега да сподели, за да ми е по лесно търсенето.
П.С. - Трябва да я намеря най-късно до понеделник сутринта (01.02.2016) :)
Благодаря!

AGZ обтяжна ролка за пистов ремък
Re: AGZ обтяжна ролка за пистов ремък
Понеже не я намерих тази част и сложихме старата. Може ли някой да ми каже сега, дали се сменя цялата или само ролката, за да си я набавя за деня в който ще ми потрябва? :)
Благодаря!
Благодаря!
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Re: AGZ обтяжна ролка за пистов ремък
В мотори с подобен обтегач повечето хора сменят само ролката понеже в случая тя е около 60лв иначе целия оптегач е към 150лв. Аз съм със същия мотор и понеже ремъка ми не изглежда много добре, а и ремонтите по колата се струпаха на веднъж май ще сменям само ремъка без ролка алтернатор и обтегач. Все пак то ролката първо почва да свири след което след което следва проблема, колкото до обтегача не мисля, че може да изпусне от ряз. Пък и момчетата в авточастите и сервиза ми казаха, че може да се мине тънко по този начин. Според мен ако не пътуваш често извън града (по работа) няма за какво да се притесняваш, при следваща смяна сменяш всичко с качествени части и следващите няколко смени пак ще са само ремък ако нямаш финансова възможност.