Пасат 6 проблем с клапи на климатроник

Техническа и сервизна информация за Passat
boni_89
Автомобил:
Двигател:

Пасат 6 проблем с клапи на климатроник

Мнениеот boni_89 » Пон 29 фев 2016 19:32

Здравейте колеги! От 2 години имам пасата и от както го купих имах, и все още го имам едно леко щракане в таблото когато вентилатора духа на много ниска скорост. Но от скоро спря да духа през средните въздуховоди изцяло, дори при пускане да духа само в лицето. Според мен се дължи на някое от моторчетата на клапите на климатроника. Та въпросът ми е дали правилно мисля, и ако е така може ли да се установи кое е чрез VAG-COM или не. Благодаря предварително.

Gynter
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с клапи на климатроник пасат 6

Мнениеот Gynter » Пон 29 фев 2016 21:09

Zdravey absolyutno saştiya problem pri men s moya passat 6 şte çakam i az kolegite kakvo mislyat po vaprosa iz blagodarya ot sega

Последна промяна от IvanMan на Пон 29 фев 2016 21:11, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с клапи на климатроник пасат 6

Мнениеот zfa159 » Пон 29 фев 2016 21:25

Проблема е редовен, писано е много, има много теми по въпроса с тракащите моторчета на тези климатроници. Обикновено от този проблем страдат моторчетата за температурните клапи от ляво и от дясно. В случая явно и друго моторче е спряло да работи, щом е спрял да духа в средата. С VCDS може да се хване всичко при този климатроник. Едно на ръка, че записва грешки за моторчетата, отделно може да се гледат и стойностите на моторчетата в реално време, за да се направи прецизна диагностика на всяко едно моторче и да се види как работи.

boni_89
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 6 проблем с клапи на климатроник

Мнениеот boni_89 » Сря 02 мар 2016 19:24

Лошото е че ги има само оригинални, а и това че вече не са същите като оригиналните, а са "подобрени" и трябва допълнително да се закупи и комплект лостчета, който е около 60лв. и сумата става безумна за 1 моторче, а те са май 3.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат 6 проблем с клапи на климатроник

Мнениеот zfa159 » Чет 03 мар 2016 11:36

Общо Пасат-а има 6 моторчета. Кои точно са за смяна, може да се види от диагностиката. Подобрените всъщност с нищо не са подобрени от гледна точка на проблема им с износването. Просто заменят старите, с едно ново, което е универсално и може да се монтира на мястото на няколко от старите. Именно затова са лостчетата - според това на кое място ще го слагаш, му се слага различно лостче. За цената - прав си, нереална е, ама лошото е, че няма алтернатива. Втора употреба си имаш и ти т.е. няма смисъл да тръсиш и да слагаш, пък и производителя и за това е помислил - системите са два вида - Денсо и Валео, като на всеки вид система през година-две сменя типа моторчета, за да се намират трудно 2-ра употреба и да си принуден да си купиш ново. Пък и ако колата ще я караш още дълго време, по-добре е да са нови, защото 2-та ръка може да работят 1 седмица.

Върни се в “Passat”