Passat 4x4 Synchro?????
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat 4x4 Synchro?????
Май ще си купувам Пасат 4х4 но не съм наясно 4х4 постоянно ли е или при нужда и това повишава ли ми разхода на гориво и усложнява ли поддръжката? Колата е 1999 г, 1,9 TDI, 110 к.с.
- Cee
- Автомобил:
- Двигател: AMX
brabus написа:L&R написа:Системата 4x4 трябва да е haldex и компютър да следи и разпределя услието и към задните колела, от такава гледан точка не е постоянно, иначе няма ръчна настройка.
Вики, В5 е със Синхро системата. При В5.5 е вече с Халдекс.
А колеги тогава можели да поясните некой неща напримерно за 4motion ... той включвали се към тази система haldex .. или е някаква съвсем отделна система ....

4 motion е търговското название на куатро при пасат, тъй като куатро е патент на ауди. Едно към едно е с ауди куатро - торсен диференциал. Няма копчета или ръчки за включване и изключване. Недостатък - 4 еднакви гуми всеки път, но пък според мен е супер стабилна на мокро или сняг. При сухо време не виждам разлика с другите автомобили, които съм имал и карал - особено с нови гуми. Разхода ми е 9 - 9,5 градско във Варна, като няма почти разлика дали карам с климатик или без. Извън градско ми е 6 - 6,5 като се стремя да карам със 120, на магистрала - 150. Казвам, че се стремя, зщото скоростта не се усеща - на 6-та с 3000 об/мин е със 150.
П.П. За протокола баща ми постигна разход 5/100 със скорост около 90, когато ми я докарваше от Стара Загора след лек ремонт.
П.П. За протокола баща ми постигна разход 5/100 със скорост около 90, когато ми я докарваше от Стара Загора след лек ремонт.
- frankofere
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 4x4 Synchro?????
4x4 при Passat 5.5 бензин 2.0 115 hp haldex или Синхро?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat 4x4 Synchro?????
Торсен.