VW Passat 1.9TDI AVF Неразрешим проблем със спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
cokov79
Автомобил:
Двигател:

VW Passat 1.9TDI AVF Неразрешим проблем със спирачките

Мнениеот cokov79 » Сря 21 окт 2015 19:05

Здравейте колеги надявам се някой от вас да ми помогне,че вече нямам нерви :banghead Ето малко пред история на автомобила:Колата я закупих август месец от Австрия след много обикаляне най сетне си намерих това което си търсих но както в повечето случаи все нещо има... кола на старо няма как да е, та търговеца от който я взех каза,че автомобила има проблем със спирачките,попитах го какъв е точно проблема но каза,че задържат спирачките и нищо повече .Направих си едно завойче във сервиза (в Австрия повече не дават да я караш)и видимо се усещаше усилие при тръгване но си я харесах бях решил да я взема викам си я нещо маркуч запушен,но ми направи впечатление,спирачните апарати бяха чисто нови със чисто нови дискове и накладки,верно ръждясали явно не е била карана доста време но си личаха,че са нови.Прибрахме я на платформа във България обслужих я ремъци,ролки,масла филтри всичко както си му е реда.Реших да сменя задните дискове не бяха сменяни не знам от кога много ръжда нямаха и накладки....и си викам така и така сменям да сменя и предните със накладките.Поръчах 4 диска АТЕ със накладки Textar предни и задни маркучи и спирачна течност също Textar и пристъшихме към смяната им оказа се,че предните апарати са Bendix не знам дали са хубави или не но по принцип трябва да са АТЕ движат си се перфектно абе нови апарати сменихме всичко маркучи,накладки спирачна течност и тръгвам аз да я изкарам от гаража много трудно върви направих един кръг да съм я карал 2-3 километра спирам и усещам топлина най вече от левия спирачен диск направо си беше сменил цвета пипнах джантата направо пари,чак греста на карето се разтекла през маншона,пипам другите джанти леко загрели при положение,че не съм натискал спирачки почти никъде не знам дали е нормално и от там пак в бокса.........И като се почна серво апарат работи,помпа работи сменихме тръбичката от ABS до спирачния апарат пак дърво затяга и затяга закачихме я на ваг-кома няма грешки освен една дачки на спирачния апарат,купил съм нов ще го сменя но не мисля че това е проблем.Помагайте ако някой се е сблъсквал със такъв проблем :banghead :banghead :banghead

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: VW Passat 1.9TDI AVF Неразрешим проблем със спирачките!!

Мнениеот phantom_ » Сря 21 окт 2015 19:11

Пробвайте да спрете тока на ABS/ESP блока.И диагностика задължително :th_up

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat 1.9TDI AVF Неразрешим проблем със спирачките!!

Мнениеот cokov79 » Сря 21 окт 2015 19:32

Спряхме го пак не отпусна мисля си дали нещо не е проблема във хидравличния блок на ABS

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat 1.9TDI AVF Неразрешим проблем със спирачките

Мнениеот cokov79 » Сря 21 окт 2015 20:28

Ами на тях пише че са Bendix тая марка за първи път я чувам,възможно ли е да е от тях :banghead

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 21 окт 2015 20:33

На загасена кола проверявано ли е дали апарата държи.Също може да изключите ЕСП-то и да видите какво се случва.

Последна промяна от IRRITATING на Сря 21 окт 2015 20:42, променено общо 1 път.

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cokov79 » Сря 21 окт 2015 20:43

Изгасена запалена няма значение не тръгва и по наклон като е вдигната на подемника най трудно със усилие се върти предно ляво колело :banghead

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cokov79 » Сря 21 окт 2015 20:45

IRRITATING написа:На загасена кола проверявано ли е дали апарата държи.Също може да изключите ЕСП-то и да видите какво се случва.

На загасена кола е същото положението не дава грешки във АБС модула а ЕСП каква роля може да играе при задържане на апаратите?

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 21 окт 2015 20:47

Колата да си мисли,че се движи накриво и да задържа за да я изправи.

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cokov79 » Сря 21 окт 2015 20:55

Има някаква логика във това но не трябва ли да ми даде някаква грешка,единствената такава е за датчика на спирачния педал изписва на дисплея на таблото engine workshop светва и подгрева и след определено време лампата на ЕСП :screwy

Последна промяна от IvanMan на Сря 21 окт 2015 21:08, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 21 окт 2015 21:01

Това е играно много пъти. Самия хидроблок на ABS / ESP може да има механичен проблем, при който така да прави и по никакъв начин няма да му помогне да му спреш захранването или да му откачиш буксата, както и никаква грешка няма да ти даде, защото проблема му е изцяло в механиката и той няма как да знае за него.
Проверката при ситуация като твоята, става по следния начин :
Предвид, че имаш проблем само с едно колело, не е серво, не е и помпа, защото сервото управлява и 4-те заедно, а помпата упр. 2 по 2 т.е. щяха да спират 4-те или поне 2 от тях. Разединението на 4 отделни идва в самия ABS/ESP блок.
Като усетиш, че затяга, без да променяш нищо друго, развиваш малко пробката на спир. апарат за обезвъздушаване. Ако изхвърли течност и освободи апарата, това значи, че в апарата остава налягане и затова задържа т.е. че проблема не е в самия апарат или накладките да блокират в супорта. След това продължаваш по веригата - същия експеримент, само че развиваш тръбата на входа на маркуча за въпросното колело, за да си сигурен, че не е от маркуча (дори да е нов, случва се да е прецакан, провери го). Ако и там се оправи, отиваш до хидроблока на ABS-a. За да си сигурен, че е от него, можеш да развиеш тръбите на спир. помпа и ако колелото си остане заковано - честито, сменяш хидроблока на ABS-a заради проблем вътре в него. Имали сме ги и двата случая - педала да потъва от прецакан блок, както и точно това - да заковава някое от колелата след първото спиране или след някое по ред спиране. Това всичкото може да го правиш на изгасена кола, за да си сигурен, че не те дъни електрониката на ESP по някакъв начин.
Ако пък с развиването на пробката колелото не отпусне, търси проблем в самия апарат или в движението на накладките в супорта, защото макар да изглеждат нови нещата, не значи, че са ок. Примерно имали сме случай чисто нови накладки да задържат жестоко, защото супорта има язви и те не се движат нормално по него. Колегата, който ги беше сменял преди нас, не беше почистил супорта и ефекта беше точно такъв - натисваш веднъж и заковава, защото накладката блокира в супорта и не може да се върне. Може и самия спир. апарат да има драма - попадали сме на чисто нов дефектен - прищипана гумичката вътре и не тече, ама и не се връща - натискаш педала, апарата избутва накладките и всичко си остава така като пуснеш педала.
Успех!
:beer

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cokov79 » Сря 21 окт 2015 21:13

Аз също имам големи съмнения че е този хидро блок те във Австрия не са тъпи но там цените са други и са преценили че е по добре да се продаде автомобила отколкото да го правят.Всеки хидро блок ли може да стане или трябва да се търси по някакъв номер?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 21 окт 2015 21:30

Преди да смениш и него, както другите неща, провери дали е от него, както ти написах, за да не сменяш здрави части с нови.
Цената на нов хидроблок е колкото колата е струвала там, да. Обикновено такъв проблем се получава от стара спир. течност с много влага вътре - блока корозира отвътре и всичко приключва. На блока си има парт номер, трябва този, който вземеш, да отговаря точно на номера - всичките цифри и всичките букви. Дори 1 буква разлика накрая, ти гарантира, че модула с нещо е различен. Да, може и да стане, ама може и да не стане, затова си търсиш същия, само че само след като си убеден, че проблема ти е именно в него.

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cokov79 » Чет 22 окт 2015 8:53

zfa159 написа:Преди да смениш и него, както другите неща, провери дали е от него, както ти написах, за да не сменяш здрави части с нови.
Цената на нов хидроблок е колкото колата е струвала там, да. Обикновено такъв проблем се получава от стара спир. течност с много влага вътре - блока корозира отвътре и всичко приключва. На блока си има парт номер, трябва този, който вземеш, да отговаря точно на номера - всичките цифри и всичките букви. Дори 1 буква разлика накрая, ти гарантира, че модула с нещо е различен. Да, може и да стане, ама може и да не стане, затова си търсиш същия, само че само след като си убеден, че проблема ти е именно в него.

Днеска ще направя всичко описано от теб за да проверя дали проблема е в него но съм на 90% сигурен,че ще излезне това :beer

Последна промяна от IvanMan на Чет 22 окт 2015 11:41, променено общо 2 пъти.
Причина: Отново цитираш предишното мнение! Получаваш предупреждение!

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cokov79 » Вто 27 окт 2015 16:37

Малко развитие по темата,че една седмица нямах време да се занимавам с колата,днеска я качих на подемника лявото колело се въртеше изключително трудно със усилие развих пробката и изтече спирачна течност и веднага освободи спирачния апарат,дясното колело се въртеше видимо по лесно отвих и неговата пробка и от там изтече спирачна течност и олекна въртенето по същия начин и задните които се въртяха доста по леко но и от там изтече спирачна течност и започнаха да се въртят съвсем леко.Та проблема дали ще е във този хидро блок?Снимка на хидро блока
12046850_10208017040571748_8709410394095253336_n.jpg

tisho_70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_70 » Вто 27 окт 2015 22:36

Имах сходен проблем с шарана,седмица след купуването останах без спирачки.Педала остава твърд след натискане.Колкото повече попих-все по-твътд ставаше.Едва се добрах до майстор,ето какво ми каза:
Дисковете са ок,накладките са ок,обаче на вакум помпата някой е объркал посоката на лопатки,или нещо от сорта,и за 10 дни съм ги сдухал,втора ръка ремонта ми излезе 80 лв.Грешка на фиса не знм дали е изписвало,щото моя не бачка,но го чакам от китайците.Не съм специалист,все пак вижте и вакум помпата дали си работи както трябва.Есп нямам,но ако вместо вакум получавате налягане?Изказвам мое лично мнение,не се ангажирай с него,дано не вредя:-)

Върни се в “Passat”