Здравейте колеги забелязах че когато препълня/до капачката/ резервоара на пасата започва капковиден теч.
Течът е от горната част на резервоара където се намира помпата,някой знае ли защо тече и какво да направя за да спре.
Б6 2010 г. теч от резервоар
Re: Теч от резервоар на Б6 2010г.
нивомера в резервоара е стегнат с голяма пластмасова гайка (капачка) , под нея има гумено уплътнение, или се е разхлабила или се е скъсало уплътнението.
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Колега, резервоара има "преливник". Т.е. ако го препълниш излишното гориво изтича отвън (капка по капка) Изтача от порядъка на 200 -500мл. в зависимост от това колко си го "препълнил". Поне при passat b5.5 е така. Предполагам и при теб ;) 

- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
Като собстевеник на 7 VW, включителни и Б5.5, нито един от тях не е излизало гориво, дори и при пълнене до капачката и обездушаване през клапана!
Според мен или е повредено уплътнението при кошницата както вече е написано, или има някаде теч по гърловината към резеорвоара. Но без да се погледне на подемник колата, само си чешем пръстите тук.
Според мен или е повредено уплътнението при кошницата както вече е написано, или има някаде теч по гърловината към резеорвоара. Но без да се погледне на подемник колата, само си чешем пръстите тук.
Гледал съм го на подемник от гърловината няма теч, тече някъде от уплътнението на помпата.
А има ли някаква вероятност да е спукан резервоара.
А има ли някаква вероятност да е спукан резервоара.