Здравейте,
Проблемът ми е следния, от няколко седмици при ежедневна употреба на автомобила, започна да не пали, но при следните условия:
- при загрял двигател (след градско шофиране около 2ч. с доста междинни спирки и пали/гаси) просто в един момент отказва да запали.
- Звук от горивната помпа се чува когато колата е на контакт.
- Да гориво има достатъчно >20л
При опит да запаля, колата пали, но работи неравномерно за около 10 секунди след което загасва и не пали повече, след многократни опити я оставям за около 30мин. след което си пали съвсем нормално и без никакъв проблем и до края на деня това не се повтаря, и на другия ден се повтаря същата ситуация, и така вече 2-3 седмици.
Колата беше във VW оторизиран сервиз, не откриха никакъв сериозен проблем (не се намирам в България съответно сервиза също) Казаха че има намалено налягане на горивната магистрала но не толкова сериозно че да не пали.
Аз лично с нулевите си познания по автомобилни двигатели забелязвам само един повреден детайл който дори не знам за какво е но прилагам снимка. ако някой знае какво е ще съм благодарен и аз да науча)
Отворен съм да изчета идеи, както и да пробвам каквото ми е по силите тъй като това е много дразнещо и изнервящо всеки ден да си губя времето по паркингите.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има идея какво е, моля да помогне.
Пасат Б5 "00 1,8 автомат От време на време не пали.
Пасат Б5 "00 1,8 автомат От време на време не пали.
Последна промяна от Elmo_losa на Съб 02 апр 2016 20:42, променено общо 1 път.
Re: Пасат Б5 "00 1,8 автомат От време на време не пали.
Извинявам се това нещо от снимките разбрах какво е не е нужна помощ за него, но във всички заглавия на теми няма име :), а и да има аз незнам как се казва за да готърся