Passat Б5 1998г AFN - Нов собственик, въпроси

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Иван.Иванов4
Автомобил:
Двигател:

Passat Б5 1998г AFN - Нов собственик, въпроси

Мнениеот Иван.Иванов4 » Вто 17 май 2016 13:04

Здравейте колеги, скоро закупих първият си автомобил и вече започнаха да възникват разни въпроси и проблеми на които търся решение.
Колата е с ценртално-ключ, без дистанционно.
1. Реших да заключа колата от предна дясна врата, нещо се случи, ключа заседна, едвам го извадих. Върти до едно положение в двете посоки, но нищо не се случва. Вероятно от там понякога колата зацикля при заключване. Сериозен ли е проблема или може да се реши с подмяна на пластинка или нещо друго.
2. Багажника ми не се заключва каквото и да правя. От шофьорската врата заключвам, отивам, отварям го. Заключвам от ключалката на багажника, централното щраква цялата кола, но багажника пак се отваря.
3. Във връзка с това, до колкото прочетох би трябвало да имам аларма. Защо не се включва при това положение (заключена кола, а отварям багажника)? На шофьорската врата има една лампичка, уж, че е включена алармата, бях я видял да свети веднъж и то за малко (ако има изобщо връзка с нещата).
4. Антената ми е ръждясала и залепена със силикон. Прочетох, че смяна е почти невъзможна ( уж трябва да си сваля целия таван ), някакви идеи за друга антена или решаване на проблема?
5. Има някакво устройство пред таблото от което излиза кабел и отива някъде надолу около волана, дали някой знае какво е това? ( Ще кача снимка ).
6. 3 от 8 тонколони не работят, лесно ли се сменят? Имам 9та тонколона в ляво под волана, не свири, не издава звук, слагана е после, защото гледам, че таблото зад нея е пробито със шило едва ли не, за да мине кабела, не мисля, че е от уредбата на колата, някакви идеи защо е там и какво прави? ( Ще кача снимка ).
7. Дистанционно и ключ в едно. Ясно, че колата е с комфорт модул. Четох тема, че в багажника има лепенка с кодове ( 3 букви/цифри ), които се вкарват в генератор и получаваш информация за колата. Код "4К8", който НЯМАМ означава, че комфорт модула може да се контролира дистанционно. Това означава ли край на мечтата за дистанционно? В случай, че може има ли начин за ключ и дистанционно в едно, а не ключ + висящо към него дистанционно?
За сега е това. Знам, че някои неща ги има по други теми, но мисля, че от 2010 до сега доста неща са се променили, а останах с впечатлението, че всички мнения са от тогава.
Благодаря.
Изображение
Изображение

jikata_hs
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1.4 AEX 1998

Re: Passat Б5 1998г AFN - Нов собственик, въпроси

Мнениеот jikata_hs » Сря 08 юни 2016 20:00

Колега сигурно си намерил решение на поне част от въпросите си, но все пак.. По първия въпрос най-добре провери комфорт модула. Същото се отнася и за багажника. При мен проблема беше ос шаш заради отключване през ключалка и заключваме дистанционно. Ключ и дистанционно на 1 можи но не ходи при ключар че кълцат яко. Ключа се държи на нит който можеш да избиеш с малко пиронче трудно но става. Местиш го на мястото на новата заготовка и прехвърляш капсулата на имобилаййзера близи до ключа. Забравих да кажа да пилнеш малко нарязания ключ за да може да се заступори с винтчетата. Антената се сваля не много трудно, ако си със седан да целия таван махаш, ако е комби махаш фиксиращите панели и смело с ключ 22 развиваш. Нова антена с усилвател вграден за пасат около 35лв. Ако не ти е проблем и не слушаш радио често..обикновена таванна за 6лв.вътрешен усилвател с посоянен плюс и си ти. Поне при мен е така. Колоните си ги провери драви ли са.. При мен 4 от 8 бяха избити целите и в моргаа за по 10лв парчето. Снимките които си постнал имах същите на полото.това под километража е микрофон а колонката е за него работят съвместно. Вършат или са вършели работа за хендсфри, което ме навежда че някъде трябва да имаи управление за тях като цифров приемник е и би трябвало да е свързано и през кабелите на касетофона. Ако съм ти помогнал радвам се.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 09 юни 2016 12:06

1 - проверка на комфорт модула за наводняване , както и снопа към буксите >Наводнен ли е -има ли отлагания по платката - 2 ра младост. 2 вида се различават се според бр. на куплунзите /оборудването дали з.врати са с ел стъкла.
2. Прословутите брави и микроключетата в тях - имамного писано как се сменя.... Предна лява от 35-50-60 лв зависи от предлагането.
3. Ел. моторчето на задната брава е като детска играчка / трошат се зъбните колелца Около 30 лв цена
4. говорителите по вратите - може да има накъсани проводници в сноповете в мястото на гумените маншони. Или се късат или изолацията се разпада и опират проводниците 1 в друг. Нещо нормално за VW.
В някоя тема за Б5 и ключетата бях дал номера на комфорт модула и машинките

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 10 юни 2016 21:31

Като първо, закачи колата на ваг-ком да видим той какво казва и тогава пипай.
Алармата ще ти тръгне когато всички ключета и брави ги вкараш в ред. Стига и дистанционното да ти е наред разбира се. Тогава след заключване се чува единичен звук от сирената и диодчето на вратата започва да мига, което означава, че всички врати и капаци са затворени и си в режим на охрана. Разбира се че става и с друга аларма със второ дистанционно, но ако микретата не ти работят, трябва малко преправяне и трябва на местото на микретата, някъде по купето на вратите трябва да си сложиш бутони за вратите от опел. Мисля че те ставаха. Аз бих те посъветвал да си оправиш оригиналната. Намира се всичко за тия коли. и микрета и комфорт модули.
Съвет от мен.....Направи си пълна профилактика на всички врати за да ти служат дълго и зиме и лете. На моите, когато взех пасата ги изкормих до ламарина, смазване, почистване, сглобяване и вече 5 години нямам грижи.
Колонките на вратите, доколкото знам ги лекуват някак си ако са малко прокъсани, но не знам твоите в какво състояние са. Иначе се намират лесно по 15 лева парчето.Оригиналните са занитени. Така че разпробиваш старите и пак занитваш новите.За целта трябва да имаш нитачка.
За антената не се притеснявай. Намери си от някой магазин за аксесоари подходяща гумичка отдолу, която да пасва по твоята антена от някоя евтина антена. Сваляш антената, подлагаш новата гумичка, сменяш и си ок. Антената ти е с усилвател вътре. Да, сваля се малко трудно но не и невъзможно. Сваля се лайсната на тапицерията и после внимателно бъркаш между ламарината и кората на тавана. Отвива се мисля беше с ключ 22.
Това на кормилото не го знам какво е. Разбери и пиши тук че ми стана интересно.
Тая колона която виси.... :stumm Проследи я къде е хваната и ако не ти е нужна...режеш.
Ако имаш още питания....насреща съм.

Потребителски аватар
Иван.Иванов4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван.Иванов4 » Чет 26 яну 2017 14:27

Здравейте колеги!
Бях извън страната известно време и отново се захващам с Пасата!
Проблемът с багажника го реших, просто се наложи механизма за заключване - отключване да се разглоби, раздвижи, смаже и сглоби на ново.
По другите въпроси тепърва ще търся решенията.
Още един проблем се появи, преполагам от студа, на случаен принцип цялата кола се заключва, в движение, на място, с работещ двигател, само на контакт... сега ме е страх да я оставя да работи без едната ми врата да е отворена :)
До колкото разбрах зависи от комфорт модула дистанционното отключване и заключване (за заводско говорим), възможно ли е да намеря съвместим с моя автомобил комфорт модул, който да позволява дистанционно? Не ми се занимава с прекроявания, или ще го направя както би трябвало да излезе от завода или изобщо няма да го пипам.
Благодаря!

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 27 яну 2017 3:01

Заключва се защото имаш проблем с микроключетата на шофьорската врата.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пет 27 яну 2017 7:01

На мен ми се заключваше по същия начин от студена спойка на шофьорската брава

Потребителски аватар
Иван.Иванов4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван.Иванов4 » Пет 21 юни 2019 21:03

Здравейте,
Допълнителната тонколона и устройството на таблото пред оборотомера и скоростомера е някакъв стар тип хендс фрии за телефон от преди 15 години.
По скоро нещо като докинг станция с опция за разговори, тъй като има микрофон, тонколона и всичко е свързано с модул, вероятно за гласови команди.

Върни се в “Passat”