Колата е с ценртално-ключ, без дистанционно.
1. Реших да заключа колата от предна дясна врата, нещо се случи, ключа заседна, едвам го извадих. Върти до едно положение в двете посоки, но нищо не се случва. Вероятно от там понякога колата зацикля при заключване. Сериозен ли е проблема или може да се реши с подмяна на пластинка или нещо друго.
2. Багажника ми не се заключва каквото и да правя. От шофьорската врата заключвам, отивам, отварям го. Заключвам от ключалката на багажника, централното щраква цялата кола, но багажника пак се отваря.
3. Във връзка с това, до колкото прочетох би трябвало да имам аларма. Защо не се включва при това положение (заключена кола, а отварям багажника)? На шофьорската врата има една лампичка, уж, че е включена алармата, бях я видял да свети веднъж и то за малко (ако има изобщо връзка с нещата).
4. Антената ми е ръждясала и залепена със силикон. Прочетох, че смяна е почти невъзможна ( уж трябва да си сваля целия таван ), някакви идеи за друга антена или решаване на проблема?
5. Има някакво устройство пред таблото от което излиза кабел и отива някъде надолу около волана, дали някой знае какво е това? ( Ще кача снимка ).
6. 3 от 8 тонколони не работят, лесно ли се сменят? Имам 9та тонколона в ляво под волана, не свири, не издава звук, слагана е после, защото гледам, че таблото зад нея е пробито със шило едва ли не, за да мине кабела, не мисля, че е от уредбата на колата, някакви идеи защо е там и какво прави? ( Ще кача снимка ).
7. Дистанционно и ключ в едно. Ясно, че колата е с комфорт модул. Четох тема, че в багажника има лепенка с кодове ( 3 букви/цифри ), които се вкарват в генератор и получаваш информация за колата. Код "4К8", който НЯМАМ означава, че комфорт модула може да се контролира дистанционно. Това означава ли край на мечтата за дистанционно? В случай, че може има ли начин за ключ и дистанционно в едно, а не ключ + висящо към него дистанционно?
За сега е това. Знам, че някои неща ги има по други теми, но мисля, че от 2010 до сега доста неща са се променили, а останах с впечатлението, че всички мнения са от тогава.
Благодаря.