Passat b5 1.8t 97г. При пътуване на дълъг път лампата за маслото светва и угасва
Passat b5 1.8t 97г. При пътуване на дълъг път лампата за маслото светва и угасва
Здравейте колеги. Нуждая се от вашата помощ, имам проблем със датчика за маслото. При пътуване на дълъг път лампата за маслото светва и угасва. Нивото му е нормално. След изгасване и повторно запалване лампата угасва и не светва в рамките на 40-50км. Въпроса ми е на какво може да се дължи това.Колата е Passat b5 1.8t от 1997. Благодаря предварително 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Passat b5 1.8t 97г. При пътуване на дълъг път лампата за маслото светва и угасва
Задължително измерване на налягането на маслото на загрял двигател!
Re: Passat b5 1.8t 97г. При пътуване на дълъг път лампата за маслото светва и угасва
Смисъл как трябва стане това и кой може да го направи? Чувствам се като бавно развиващ.. И ако ставам досаден ме извинете :)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
В сервиз колега.
Този двигател имаше някакви драми с цедката на маслената помпа.
Този двигател имаше някакви драми с цедката на маслената помпа.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
При мен имаше подобен проблем, през лятото. Няколко пъти мерихме налягане, два пъти датчик сменях, и накрая се оказа, че като смених марката на маслото, и всичко се оправи! Явно, голфа ми не харесва Фукс Титан 10-40 

Аз съм с елф и говорих преди малко с приятел , който ме посъветва първо да я закарам в сервиз да премерят налягането и след това да правя квото ще правя.. Било много вероятно цедката на помпата да е пълна с боклуци. Незнам още ,но има ли някакъв резултат ще кажа ;) :)
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Измерването на налягането донякъде ще покаже някакви насоки, ама само донякъде, защото дори двигателя да е добре загрял, в движение режима на маслото е съвсем друг и температурата му е по-висока т.е. може налягането на място да е ок, а в движение да се срива. Ако двигателя е с хубаво масло (Мотул, истински Кастрол), а не с някоя боза от Кауфланд, тогава трябва да се види какво се случва в картера - какво е състоянието на цедката на маслената помпа. Ако цедката е ок, тогава се сменя самата помпа. При 1.8Т често има проблеми и с двете - цедката е малка и се задръства, а помпата пък се износва. Принципно се съмнявам да е от датчика, защото ако беше от него, щеше да го прави, когато си реши, а не само извън града, така че меренето на налягането може и да не покаже никакъв проблем.
-
- VW експерт
Свалянето на картера на този модел не е от най-лесните неща.
Здравко съгласен съм! В понеделник сервиза ще каже с кое да се почне .. Незнам какво да кажа вече сега няма ядове бре карам ни чука ни трака ни свети ... :x
Здравей
Имах същия проблем преди време,оказа се маслената помпа,смених я и няма проблеми.
Имах същия проблем преди време,оказа се маслената помпа,смених я и няма проблеми.
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Предполагам колегата вече е решил проблема 

-
- VW експерт
Доста колеги не дават обратна информация при разрешаване на своите проблеми.
Не виждам нищо нередно при публикацията на колегата с подобен проблем като на автора на темата.
Не виждам нищо нередно при публикацията на колегата с подобен проблем като на автора на темата.