Passat 5.5 -как се разбира обръщана ли е дирекцията??

Техническа и сервизна информация за Passat
mitaka681
Автомобил:
Двигател:

Passat 5.5 -как се разбира обръщана ли е дирекцията??

Мнениеот mitaka681 » Чет 24 ное 2011 15:33

Здравеите колеги,предстои ми покупка на Passat5.5, но се страхувам да не попадна на кола с обръщана дирекция(все пак заради сигурността).Ще съм благодарен да споделите ,има ли начини да се познае дали автомобила е "пипан" и може ли чрез VIN кода или чрез кодовете в багажника да се разбере с каква дирекция е произведен?Благодаря.

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: Passat 5.5 -как се разбира обръщана ли е дирекцията??

Мнениеот garsona » Чет 24 ное 2011 17:57

Да може , потърси малко с търсачката , по много неща може да се познае дали е бил десняк , примерно чрез вин декодер , фарове-те , таблото , мокета доло има разлика !

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Чет 24 ное 2011 19:04

А дали е проблем местенето на ръчната спирачка, щото в обявите гледам , че на английските които са вече с лява дирекция, ръчната си седи вдясно?

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Чет 24 ное 2011 19:57

По фаровете не се познава , защото от самия фар може да се настрой за лява или дясна дирекция. За ръчната наистина я оставят от дясно , може би е голяма играчка. За най-сигурно провери VIN-a :wink:

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Чет 24 ное 2011 21:01

yanio написа:По фаровете не се познава , защото от самия фар може да се настрой за лява или дясна дирекция. За ръчната наистина я оставят от дясно , може би е голяма играчка. За най-сигурно провери VIN-a :wink:

Абе фаровете не се настройват, а се сменят (предпоставка за подозрение в смяна на дирекцията )
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details - е тази примерно е обръщана , загледайте се в ръчната , в цвета на корите и цвета на салона - имат разлики !
group® написа:
garsona написа:Абе фаровете не се настройват , а се сменят

Вътре в лупата имат планка, с която се настройват как да светят :idea:

Поне на 5-цата е така , а при рефлекторните на 5.5 - същото ли е ?

Последна промяна от garsona на Чет 24 ное 2011 21:54, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 24 ное 2011 21:45

garsona написа:Абе фаровете не се настройват , а се сменят

Вътре в лупата имат планка, с която се настройват как да светят :idea:

Потребителски аватар
ВидиМС
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВидиМС » Чет 24 ное 2011 22:22

Сега ги позагледах и се чудя чистачките имат ли вариант да ги направят като на нормалните????

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 24 ное 2011 22:48

garsona написа: а при рефлекторните на 5.5 - същото ли е ?

При лупата няма рефлектор.
Разпръскването на светлината (горен десен ъгъл при лява дирекция) се определя от планка м/у самата лупа и крушката.
Тази планка има механизъм за сваляне и тогава светлината става равна/в една линия.
Сега дали може да се направи от горен ляв ъгъл на десен - не знам.
Не съм я гледал толкова задълбочено.
Но в 'най-лошия' случай ще е равна светлината.

п.с. не знам дали е предвидено да се смени от ляв на десен, но със сигурност по българската система има как :lol:

Ето да се види как е линията на светлината с извивка в дясно (лява дирекция)
Изображение

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 24 ное 2011 23:43

Чистачките ги въртят също,не е проблем,с механизъм от чистачки за ляв волан.Често не сменят тръбите на климатика обаче,а ги режат горе при филтъра за купето и ако там има заварки - ясна работата.Причината да не ги сменят е, че Пасат-а мине ли 6-7 години,нямат развиване от резбите (освен с много греене с оксижен и пак не е сигурно,а ако се греят много,заминават маркучите и пак трябва да се сменя всичко) и трябва да сменят половината климатик (което е скъпо начинание).Редовно режат горе тръбите и ги заваряват на място към парчета от тръби от ляв волан.
:beer

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Пет 25 ное 2011 0:21

По принцип само шофьорската врата има ключалка (и при ляв, и при десен волан). Говоря за Б5.5 . Шофьорското огледало е по-голямо, а другото по-малко. Също може да има разлика в мястото на куката/ухото за теглене. Копчето за аварийните е от дясно на радиото при ляв волан(при мен) и съответно при десен волан копчето за аварийните е от ляво на радиото. Ръчната е до шофьорската седалка, а не до пасажерската. По принцип на моя пасат (ляв волан) долу в краката имам място за левия крак на левия калник. Ако е сменян не знам къде трябва да е. Ако се загледате в снимките от линка на garsona ще видите, че таблото е от Б5!!!!! Познава се по това, че таблото ва Б5.5 е с хромирани рингове около километража и оборотомера, а при Б5 не. Познава се и по това, че при Б5 поставката за чаши е в таблото под централната конзола с радиото!!! При Б5.5 е само до ръчната (зад скоростния лост). На снимката ги има и двете ?!?
Изображение Изображение
Изображение
Изображение
Съжалявам, че стана дълго но по-добре така за да не се излъже някой !!!

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Пет 25 ное 2011 0:49

Абе според мен (лично ) ако колата е направена както трябва и е от всякаде функционална няма място за притесняния пък и ще е по-евтинка което май повечето българи харесват (да вземат нещо евтино и хубаво-хахаха) !

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 25 ное 2011 1:32

Да,чудна ще е,няма що mhihi При въртенето на волана на кола,която е за продан,нещата се крепят на магия,всичко скърца,потраква,потропва,някои неща са хванати с по 1-2-3 болтчета,колкото да не изпаднат,картинката е меко казана трагична...даже на една и бяха срязали тръбите за климатика и не ги и бяха заварили после,а казали на собственика,че само трябва да се допълни фреон,за да задуха студено (и той пристига да долеем фреон) :screwy
Разглобявал съм табла на 2-3 обръщани коли преди покупката от настоящия им собственик,за да корегирам мазалото по климатроника,който разбира се в 90% от функциите си не работи,защото му няма половината неща.Моторчетата бяха хванати с по 1 от 3 винта и то не стегнат дори,кабелите навързани там някак (къде отговаряха по цвят,къде не),директно голи снадки,няма да е нещо запоено,няма да е изолирано дори с нещо, да не окъсява в съседните...и така цялата инсталация на колата,не само за климатроника,ужас просто :horror:
Общо взето ако се прави като хората и се използват всички материали и обезшумителни кори и т.н.,може да стане много истинско,но никой няма да се занимава с тези неща на кола,която е за продан,защото ще трябва да се пудри много време и ще стане много по-скъпа,а целта там е макс. печалба за минимално време...
:beer

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Пет 25 ное 2011 1:39

zfa159 написа:...макс. печалба за минимално време...

Много точно казано. :да: Снимките по-горе го доказват.

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Пет 25 ное 2011 2:08

Garsona , спориш без да си запознат , не е нужно да се сменят фаровете, kакто вече може би разбра. Tова не е B5 .

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Пет 25 ное 2011 2:47

yanio написа:Garsona , спориш без да си запознат , не е нужно да се сменят фаровете, kакто вече може би разбра. Tова не е B5 .

Както съм писал по-горе(съм се поправил ) така или иначе няма кво да кажеш повече по въпроса (и да ти кажа има доста общо с 5- може би защото е фейслифт ) - за пък за 5-цата съм си играл достатъчно с мойта - на сглоби разглоби , блъсни-поправи та не ми обеснявай с какво съм запознат и с какво не съм - не ме познаваш :063: -
ПС: Нищо лично към теб , изказа ми е такъв - малко остър - надявам се да не го приемеш лично - все пак сме в форум и си помагаме - не си мерим ... :banana !

Върни се в “Passat”