Веригите на 5-те било 20v или 10v се сменят (препоръчва се) на 150-200х.км. На VR6 към 300-350х.км. Документация няма (специално за пробега) в чу8ждите форуми са си го написали)
Имам клипове в моята тема на загрял и студен мотор разликата се долавя от 50метра

(
ЕТО Я ТЕМАТА)
На 07.06 се почва операцията и ще качвам снимков материал, както и друга информация в темата ми. Друго което мога да кажа за сега е пълен комплект ангренаж за моя мотор AGZ на FEBI/SWAG е на цена около 300-350лв (съдържа: 2 вериги, 3 блъзгача, долен оптчгащ плъзгач, горен оптягащ болт), друго трябва да се смени семеринга на скоростната кутия, гарнитура на капака на главата, също и за всмукателния колектор и друго каквото излезе. За работа ще ти вземат едно 300лв и нагоре според сервиза, операцията трае 2-3 дена. Колкото по бързо смениш веригата толкова е по голяма вероятността зъбните колела да са здрави, при мен колата си тракаше от както я взех колко е карана така не се знае, което ме навежда на мисълта, че ще трябва да сменям и зъбни колела за горната верига 3 броя на цена около 40-60лв/бр от vw, понеже ги няма...
Карането с по гъсто масло (заради тракането) не е добра идея за мотора, 5W40 ако го гори (за което няма да се учудя) 10W40 от там нагоре си е за отваряне. Другата беля която може да стане ако мислиш да караш така е, че ако се отчупи някое парче от плъзгачите и се заклещи някъде... Прескачането не мисля, че е като вариант понеже самите зъби на колелата са остри, не са от онези заоблените. Друга полезна тема [url=http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1264409-DIY-Replacing-timing-chains-tensioners-and-guides-on-a-12v-VR6\]vwvortex[/url]
Тези мотори са страшно корави (разбира се си иска поддръжката), ако мислиш да си я караш и всичко останало по колата е наред си струва всяка стотинка за ремонта.
Ето и твоите части:
SWAG пълен комплект, като това е примерна цена без отстъпка.
Поздрави.