В5 1997 1,6 АХЛ - сигнал за висока температура на водата

Техническа и сервизна информация за Passat
bayspiro
Автомобил:
Двигател:

В5 1997 1,6 АХЛ - сигнал за висока температура на водата

Мнениеот bayspiro » Съб 18 юни 2016 8:23

Здравейте! Казуса е следния, пищи сигнала за температура на водата, а по прибора на таблото ,температурата е ОК. Днес я запалих сутринта и на минутата писна. Според мен, да загрее за 1 мин 1-2 кила вода вода в главата, даже и без циркулация е невъзможно. Пипнах главата - лееко топла. Прибора, естествено на 0. Мисля си за датчик. Кой е датчика - оня на петох***ка, с четирите кабела? Сменял съм го преди 2-3години. А,да! Преди месец я карах на ремонт, като позатопли по пътя, пак писна, ама и теглих една и продължих - зер отива на ремонт за глава (по термометъра си беше 90) и по едно време сигнала угасна! :rolleyes и до сервиза ОК.! Вися в сервиза 3 седмици, взех я и не я карах около 10дни. Подкарах я оня ден - пищи. А температурата 90 :eek . Да заложа ли на датчика? :rolleyes

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: В5 1997 1,6 АХЛ - сигнал за висока температура на водата

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 18 юни 2016 11:14

По скоро е уреда в таблото

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Съб 18 юни 2016 11:41

Колега, вземи друг датчик, включи го в буксата без да го завираш в пето..... ако пак пищи не е от датчика, ако не пищи сменяй датчика.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 18 юни 2016 11:44

Ами, той си показва както и преди, на студен двигател - на ляво. При загряване, плавно се придвижва до средата, горе и там си стои. Ако поизстине колата си пада до някъде и при запалване и тръгване след малко пак застава на 90. Интересно, може ли това да става заради слаб акумулатор (скапан си е), защото всички писъци се появяват след дълъг престой и на два пъти забелязвам, че заводската аларма на вратата не свети,а това го прави при слаб акумулатор (но пък колата пали). Също така, климатроника, след запалване, показва всички символи накуп и мигат около 20 сек. и след това нормално. От скоро го прави и не знам дали има връзка.
Слабия акумулатор го свързвам със случката по пътя за сервиза - като е позаредил и алармата изчезва, ама не съм сигурен. Когато писна за първи път, беше зимата, беше стояла 1 месец, взе я хлапето, и след 400 метра се разпищя, та и изкара акъла. На другия ден я карах - нищо! Пролетта я юрках служебно 2500 км - нищо! Е "пиеше" вода (за това ходи на ремонт) ама нямаше признаци на загряване. А бе загадка ....

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Съб 18 юни 2016 12:25

Зависи датчика с колко пина е. Ако са повече от два може зумера и стрелката да се командват отделно. Най-лесно е да си заредиш акумулатора. При мен на слаб аку при палене се нулираше дневния километраж и радиото забравяше станциите.

Върни се в “Passat”