пасат Б3 заден мост как се сменят тампоните
пасат Б3 заден мост как се сменят тампоните
Итересуваме конкретно какви инстроменти ми трябват за смяната на тампоните на задния мост на пасат Б3.И дали ми трябват някакви спецялни инсрументи знам че трябват някакви скоби.Моля даите инфо дали може да се смени без колата да е на канал.И ако може някакъв снимков матерял ще съм много благодарен.Мерси предварително.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
На моя Пасат (Б2) ми беше доста лесно , но аз свалях целия заден мост - амортисьорите бяха изпуснали , почистих си спирачните цилиндърчета , смених накладките , раздвижих ръчната... абе рециклирах си го както си трябва кажи-речи
Тампоните бяха си разбили леглото от едната страна и изпаднаха лесно , от другата с два чука ги избих - паднаха лесно , след това почистване с телената четка на бормашината , полиране малко и с грес новите влезнаха като у дома си от едната страна , от другата с латун уплътних и всичко заспа
Без канал мисля, че ще се справиш - аз така и не използвах наличния в сервиза
Гаечни ключове 19 и може би гедоре с по-голямо удължение ще ти трябват , ако ще сваляш и амортисьорите - 17 + 6-чка или сплесната тръба за контра за прътовете на амортисьорите , 11 и 14 гаечни за спирачните тръбички , ключ за гуми , няколко стабилни трупчета, крик

Тампоните бяха си разбили леглото от едната страна и изпаднаха лесно , от другата с два чука ги избих - паднаха лесно , след това почистване с телената четка на бормашината , полиране малко и с грес новите влезнаха като у дома си от едната страна , от другата с латун уплътних и всичко заспа

Без канал мисля, че ще се справиш - аз така и не използвах наличния в сервиза

Гаечни ключове 19 и може би гедоре с по-голямо удължение ще ти трябват , ако ще сваляш и амортисьорите - 17 + 6-чка или сплесната тръба за контра за прътовете на амортисьорите , 11 и 14 гаечни за спирачните тръбички , ключ за гуми , няколко стабилни трупчета, крик

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Заден мост на пасат Б3 как се сменят задните тампони.
krasio написа:.Моля даите инфо дали може да се смени без колата да е на канал.
Без канал, брат, няма да минеш!
И аз свалях целия мост. Мисля, че можеше да се мине и без сваляне, но тогава със сигурност зора щеше да е по-голям от хамалогията по свалянето

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Привет, Краси,
Погледни това, от братята руснаци. Има и снимки. Мен ме чака вероятно същата работа, смених всички амортесьори, тампоните на носачите отпред и един тон други работи, но продължавам да усещам автомобила да ми се 'усуква', май ще трябва да сменя и тампоните на задния мосст.
Успех.
Погледни това, от братята руснаци. Има и снимки. Мен ме чака вероятно същата работа, смених всички амортесьори, тампоните на носачите отпред и един тон други работи, но продължавам да усещам автомобила да ми се 'усуква', май ще трябва да сменя и тампоните на задния мосст.
Успех.
- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Скоро сменях тампони на заден мост, работата не е за човек без нерви.
Без канал ще стане само ако сваляш целия мост ( Машината го е направил ама е имал и други работи покрай тампоните. )
Иначе ако имаш канал може и да не се сваля моста.
Проблема е в избиването на тампоните, много ръждясват , при липса на фантазия се подрязват с ножовка за да се избиват.
Проблем и е при запресоването на новите, трябва да се внимава да не се скъсат, не е толкова лесно.
Направо се дивя на руснаците и колегите от форума дето твърдят че цялата работа ставала за 1-2 часа "с перекурами".
Ходи на сервиз освен ако не си мазохист.
Без канал ще стане само ако сваляш целия мост ( Машината го е направил ама е имал и други работи покрай тампоните. )
Иначе ако имаш канал може и да не се сваля моста.
Проблема е в избиването на тампоните, много ръждясват , при липса на фантазия се подрязват с ножовка за да се избиват.
Проблем и е при запресоването на новите, трябва да се внимава да не се скъсат, не е толкова лесно.
Направо се дивя на руснаците и колегите от форума дето твърдят че цялата работа ставала за 1-2 часа "с перекурами".
Ходи на сервиз освен ако не си мазохист.
Мисля че ако си го направиш сам ще стане наи добре защото знаеш как ще испипаш нещата но поради липса на инструманти и канал е наи-добре на маистор.И да питам откъде мога да си взема хубави тампони за заден мост на пасат Б3 18мн.инжABS МОТОР.които ще карат доста време и от къде точно магазин или някои вносител.
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Emo написа:Привет, Краси,
Успех.
ТУК,май са изпуснати няколко операциии