Пасат б6 проблем с нивото на фаровете

Техническа и сервизна информация за Passat
dani123-123
Автомобил:
Двигател:

Пасат б6 проблем с нивото на фаровете

Мнениеот dani123-123 » Сря 10 авг 2016 6:44

Здравейте,

Първи въпрос ми е в този форум. :)
Четох доста, но все пак реших да попитам дали случайно някой не е имал същият проблем, защото не намерих нищо по темата.

Наскоро си купих Пасат Б6 комби. Наложи се да сменя единият фар, защото беше счупен. Фаровете за пояснение са биксенон, адаптивни със завиване.
Всичко по фаровете работи(вече), но ми изписваше грешка за нивото на фаровете Ауто фокус, незнамсикакво. Оказа се преден десен датчик за нивото. Смених го с чисто нов и грешката изчезна.
Проблема е в това, че колата когато е натоварена отзад, фаровете трябва да слезнат надолу(по логика), а те се вдигат още нагоре и заслепяват.
За разяснение.
Сменения преден десен датчик за нивото е оригинален, скъп и точно за от дясно и сложен коректно.
На диагностика проблем няма.
Левият преден датчик и задният показват коректни стойности.

Това се случва само когато е натоварен автомобила.

благодаря предварително :)

Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Re: Пасат б6 проблем с нивото на фаровете

Мнениеот masiven » Сря 10 авг 2016 8:57

Аз имах обратния проблем- като се натовари колата, фаровете се забиваха толкова надолу, че почти не светеха. Грешки не изкарваше и според датчиците всички показания бяха в норма.
След като смених задния датчик, нещата се оправиха. Смених го по препоръка на сервиза, по логиката че като се натовари отзад колата, този датчик трябва да подаде сигнал да се вдигнат/пуснат фаровете.

Върни се в “Passat”