Passat B3 89г - 1.8RP стъклото лепено ли е или е на уплътнение ?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B3 89г - 1.8RP стъклото лепено ли е или е на уплътнение ?
Искам да попитам на Пасат 89-та стъклото лепено ли е или е на уплътнение? Един камък от един камион ми счупи джама и сега съм в траур. Мисля да ходя в края на седмицата в Кобра-та, но ми е интересно.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Стъклото на Passat B3 89г - 1.8RP лепено ли е или е на уплътнение?
Купи си оригинално,втора употреба.
Не слагай китайско.
Уплътнението се лепи за рамката с черен силикон.
Не слагай китайско.
Уплътнението се лепи за рамката с черен силикон.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:Не слагай китайско. .
В Кобра-та ми дават за 110лв ново с монтаж и гаранция. Аз сам не мога да си го сложа навярно...
И аз исках да купя втора ръка, но в моргата е 60лв. Мога да го намеря за 30, но не и в региона. Доставката по еконт ще ми излезе 30лв, стъклото може да е надрано, може да има скрити дефекти и пак да не съм доволен. Може да ми го докарат одрано, пукнато и т.н. Не пестя никакви пари от стъкло втора ръка.
Значи стъклото като се свали гуменото уплътнение пада или е лепено за шасито и отгоре е уплътнението?
-
- VW експерт
Не е въпроса до спестените пари.
Китайското след една зима ще бъде цялото на точици от пясъка.
И като ти блеснат фаровете отсреща....
Китайското след една зима ще бъде цялото на точици от пясъка.
И като ти блеснат фаровете отсреща....
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Гуменото уплътнение е надянато на стъклото, а стъклото е залепено за рамката. В Кобра ще ти сложат ново уплътнение със стъклото
П.С Здравко, всичките втора ръка стъкла са на 24+ години оригинални и всичките са на точки от пясъка. Имам достъп до няколко оригинални стъкла които се карат в момента. Точно същото положение като новото ми на 2 години вече китайско или турско стъкло не помня точно.
П.С Здравко, всичките втора ръка стъкла са на 24+ години оригинални и всичките са на точки от пясъка. Имам достъп до няколко оригинални стъкла които се карат в момента. Точно същото положение като новото ми на 2 години вече китайско или турско стъкло не помня точно.
Последна промяна от К.Одаджийски на Сря 17 авг 2016 14:03, променено общо 1 път.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:Китайското след една зима ще бъде цялото на точици от пясъка.
А 30 годишното оригинално дали няма да я цялото издрано? Ми ако взема втора ръка с микропукнатина и ми се нацепи седмица след като го взема и сложа? Тогава кой ми дава гаранция?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Никой не ти дава гаранция за нищо
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Никой не ти дава гаранция за нищо
За ново стъкло сигурно ще дадат.
К.Одаджийски написа:Гуменото уплътнение е надянато на стъклото, а стъклото е залепено за рамката. В Кобра ще ти сложат ново уплътнение със стъклото
Тоест се сваля гумата и стъклото пада или стъклото е залепено, всичко се кърти и се сваля? Да не ми преебат боята и всичко останало?
- К.Одаджийски
- VW експерт
И за ново стъкло не ти дават гаранция, просто може още като излезеш на улицата друг камион да ти хвърли камък и да го счупи
Всичко се кърти, режат го с тел /въже/ и нож.
Няма ти преебът боята, ти все едно ще е първото стъкло дето ще сменят
Всичко се кърти, режат го с тел /въже/ и нож.
Няма ти преебът боята, ти все едно ще е първото стъкло дето ще сменят
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:И за ново стъкло не ти дават гаранция, просто може още като излезеш на улицата друг камион да ти хвърли камък и да го счупи
Бях разбрал, че на Голф2 имало на гума - вади се лайсната от улей и стъклото излиза без да е лепено.
Относно гаранцията - ама ако без удар се сцепи от некачествен монтаж, мога да отида и да им потърся сметка. Много ясно, че не са виновни, ако друг камион ми направи хубаво. Ние си говорим нормална експлоатация карам си нормално и изведнъж да се сцепи на 2 без причина.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Няма такъв случай, да си караш и да се сцепи без причина, освен ако купето не е изгнило и се огъне като дъвка в някоя дупка.
Моето се счупи докато седеше колата на една поляна паркирана. Учуден отидох да ми сменят стъклото, оказа се, че има в основата звънка от камъче, под чистачката точно на ръба на гуменото уплътнение. Тя си е била там кой знае от кога, пукнала е стъклото когато и е било кеф, т.е като го напече слънцето. Ама безпричинно, няма как
Моето се счупи докато седеше колата на една поляна паркирана. Учуден отидох да ми сменят стъклото, оказа се, че има в основата звънка от камъче, под чистачката точно на ръба на гуменото уплътнение. Тя си е била там кой знае от кога, пукнала е стъклото когато и е било кеф, т.е като го напече слънцето. Ама безпричинно, няма как
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
инжектопляктор написа:К.Одаджийски написа:И за ново стъкло не ти дават гаранция, просто може още като излезеш на улицата друг камион да ти хвърли камък и да го счупи
Бях разбрал, че на Голф2 имало на гума - вади се лайсната от улей и стъклото излиза без да е лепено.
Да, ама това не е Голф Мк2/Джета Мк2, където е като на Жигули - мога и сам да си го сменя

Ще видиш ако се наложи да сменяш съединител как ще се чудиш що на Голф/Джета е със 100 кинта надолу цената на компректа Лук

- Tsankovski
- Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
- Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive
Моето се напука доволно от некадърни майстори, които са го сменяли някога някъде и добре са надрали ламарините на рамката и сега здравей ръжда, та чак се спука стъклото.
Сега съм на същия хал като колегата , доверих се на втора употреба джам, след монтажа ще си покаже колко е "хубаво"
Сега съм на същия хал като колегата , доверих се на втора употреба джам, след монтажа ще си покаже колко е "хубаво"
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Ще видиш ако се наложи да сменяш съединител как ще се чудиш що на Голф/Джета е със 100 кинта надолу цената на компректа ЛукКараш премиум модел ФВ
Не е вярно. За 1.8 RP цената на съединител на Пасат3 и Голф2 е сходна.
А колко е премиум, като единствената екстра е подгрев на задното стъкло и оборотомер?
Иначе да - яд ме е, че не мога да си сменя стъклото сам. Но обикновено това не е консуматив, а и читав голф2/джета не можах да намеря.
-
- VW експерт
К.Одаджийски написа:
Без коментар.