Шофьорската врата се отключва

Техническа и сервизна информация за Passat
rk
Автомобил:
Двигател:

Шофьорската врата се отключва

Мнениеот rk » Пон 07 май 2007 14:24

в събота прекарах 3 часа в главоблъсканици ...

пролмема беше следния - пасат 98ма с централно и конфорт функция ... при затваряне на централното се затварят всички врати, но на шофьорската врата дава нещо като допълнителен инпулс и копчето се отваря :evil:

разкачихме зялата кора ... проследихме сички токове и накрая видяхме че като изолираме машинката на шофьорската врата проблема го няма ... монтирахме допълнителна машинка, като изолирахме оригиналната ...

въпроса ми е това ще натрупва ли грешки в компа и тези грешки ще доведат ли до някакъв проблем в бъдеще???
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 07 май 2007 14:30

За грешките не знам (най-точно може да каже VAG-COM, или човек с такова нещо, който е ровил там). Сега като е с друга машинка светва ли винаги лампата в салона (т.е. "компютъра" разбира ли кога вратата е отворена/затворена, отключена/заключена) ? Проблема не е много сложен - оправя с презапояване (пукнатини по платката), или евентуално по микропревключвателя износване - смяна само на него.

rk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rk » Пон 07 май 2007 14:35

да и диода на вратата светва като се заключи ... и осветлението изгасва изолирани са само двата кабела за машинката и на тях са вързани кабелчетата на новата машинка ... преди буксата дет влиза в машинката и патрона (ако някой е разглобявал вратата ще разбере за какво говоря :roll:)

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Вто 08 май 2007 9:04

Аз имах същия проблем и го оправих с чистене на грешките с ВАГ КОМ. Оказа се, че алармата(допълнително слагана освен заводската) натрупва грешки в компа по някаква причина. След чистенето(преди 1 година) не ми се е случвало отново. Та съвета ми е ако не си ходил на диагностика, да отидеш - може да помогне.

rk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rk » Вто 08 май 2007 9:20

за съжаление нямаше грешки ... бях чистил компа и вообще не даваше грешки с централното ... :shock

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Re: Шофьорската врата се отключва

Мнениеот dimoboy » Вто 08 май 2007 10:54

Наистина е много странно, при положение, че проблема ми беше абсолютно същият.
rk написа:....при затваряне на централното се затварят всички врати, но на шофьорската врата дава нещо като допълнителен инпулс и копчето се отваря :evil:

....
:roll:
Само че не се изясни от какво точно се натрупва тази грешка при мен. Може да съм премахнал следствието, а не причината.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 11 май 2007 0:43

потърси колегата Румен;тои ще ти обясни къде то4но в самата брава е проблема :wink:

rk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rk » Пон 14 май 2007 8:29

Ходих да я качат на VAG COM и централното не дава грешки с новата машинка така че проблема е РЕШЕН ;)

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Re: Шофьорската врата се отключва

Мнениеот POLO GTI » Съб 27 юни 2009 7:41

Здравейте колеги,
темата е малко стара, но с търсачката не намерих нито по-нова, нито по-подходяща да си задам питанката.
Тук имаме подобен проблем с един пасат В5. Когато се заключва с алармата няма проблем, но когато сме в колата и заключчим с бутона на кората, след самото заключване някоя от вратите се отключва.....след т.нар. от колегата по-горе втори импулс. Веднъж го прави някоя от предните врати, след седмица-две като пробваме пак го прави някоя от задните, а предните се заключват нормално.....нямам обяснение. Също така диода на шофьорската врата не мига като заключа колата независимо дали отвътре или отвън се заключва...Ще съм благодарен на малко помощ от ваша страна!

Върни се в “Passat”