Passat b6 2007 BKP проблем с ксеноните

Техническа и сервизна информация за Passat
Rutsmata
Автомобил: Touareg V6 3.0 TDI
Двигател: BKS 2008
Контакти:

Passat b6 2007 BKP проблем с ксеноните

Мнениеот Rutsmata » Пет 26 авг 2016 15:40

Здравейте, от известно време насам ксеноните и на двата фара ми правят номера. В началото само единия ксенон угасна изведнъж, без да е сменял цветовете. След диагностика смених и двата ксенона едновременно Филипс D1S, както се полага.
Новия комплект изкара 2-3 дена, след което единия ксенон отново угасна (не си спомням дали беше проблемния). Решихме, че ксенона е дефектирал и го върнах за рекламация. Докато чакам подмяната монтирахме обратно на негово място единия работещ от старите. В момента съм с един стар и един нов, като понякога светят и двата. Понякога обаче ту единия не свети, ту другия. В някои от случаите изгасвам от ключа, пускам го отново и ксенона тръгва, но след време си гасне пак. Преди малко зачистих 10 грешки, 8 за левия и 2 за десния ксенон 00978 - Lamp for Low Beam; Left (M29) 010 - Open or Short to Plus - Intermittent
Възможно ли е да са заминали баластите? или е нещо друго?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Passat b6 2007 BKP проблем с ксеноните

Мнениеот buller » Пет 26 авг 2016 15:59

Точно баласт щях да предположа.
Когато тръгва да заминава, при включване на фаровете не всеки път светва крушката.

Rutsmata
Автомобил: Touareg V6 3.0 TDI
Двигател: BKS 2008
Контакти:

Re: Passat b6 2007 BKP проблем с ксеноните

Мнениеот Rutsmata » Пет 28 окт 2016 9:10

Здравейте, изчаках достатъчно време, за да съм сигурен и се оказа, че цокъла на крушката ми Н7 за светене в завой не контактуваше добре на мястото си. След като я застопорих както трябва нямам проблем с гасенете на ксенона.

Върни се в “Passat”