Здравейте Колеги,
От скоро имам проблем с уреда за измерването на температурата на охладителната течност. Проблемът е че според мен не отчита правилно. Започна да показва че колата загрява (100-110 градуса) като при тази температура перката все още не се е включила. Също така на магистралата ми показва почти постоянно 100 градуса (ножа на предната броня си е наред). Днес смених черният датчик за температурата на охладителната течност и след 2 километра градско каране (не повече от 10 минути) ми показа че е на 110 градуса, като перката не се беше включила. Колата е заредена с антифриз, през последната година са сменени: термостат (Behr), водна помпа (ITN.. нямаше друга), двата датчика за температурата (синият и червеният), перката на радиатора (SWAG 120W на ниската степен и 200W на високата, вместо 60W/100W). След всички неща сменени по охладителната система мисля че проблемът трябва да е в самият уред. Нека ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има идея да изкаже мнение.
Благодаря,

Пасат Б3 1.8 температура на охладителната течност
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Пасат Б3 1.8 температура на охладителната течност
Предполагам, че след още седмица - две уреда ще почне да показва 110 градуса само при подаване на контакт, без да се пали двигателя. Ако стане така, със сигурност е прецакан.
Все пак като загрее, макар и на 110 градуса по уред, пуска ли си перката?
Все пак като загрее, макар и на 110 градуса по уред, пуска ли си перката?
-
- Автомобил:
- Двигател:
На светофарите не я усещам но като се паркирам след като съм карал повечко време и изгася колата перката работи още 30 секунди до минута и спира.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Работи си значи, тогава отсава да е повреда в уреда или по точно в стабилизатора на напрежението му. Сменява се с точно същия по параметри и номер стабилизатор и всичко е ток и жица
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли малко повече информация за този стабилизатор на напрежението в таблото ли се намира, предполагам транзистор (може би този с радиатора)?
Да колега стабилизатор на 10 волта е, три крачета (в корпус TO220).
Възможно е и да не е повреден, понеже не е запоен а влиза в нещо като куплунг-огледай го да не е хлабав в леглото. На моя само калайдисах крачетата да станат по дебели и се управи. ..
Възможно е и да не е повреден, понеже не е запоен а влиза в нещо като куплунг-огледай го да не е хлабав в леглото. На моя само калайдисах крачетата да станат по дебели и се управи. ..