Здравейте, днес се качвам в колата врътвам ключа и само припали и изгасна. Това се повтори безброй пъти, докато не ми падна акумулатора и не дадох ток от друга кола, когато продължи. В крайна сметка не запали. Проблема изглежда сякаш в момента в който запали нещо и спира тока. Попринцип е газ/бензин и на двете го прави. Моля ако някой има идея от какво може да е да дава акъл. Благодаря предварително на отзовалите се !!!
П.С. Бензин със сигурност има за газта е под въпрос :Д.

Пасат Б4 1.8 моно проблем при палене
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Пасат Б4 1.8 моно проблем при палене
Според мен проблем ти прави Имобилайзерът!Ако имаш втори ключ опитай и с него.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
+ 1 - същият проблем и при мен. Беше му отпаднало захранването. И преди да си попитал къде е, зад ключа на фаровете е.
А как мога да оправя проблема с имобилайзера защото я взех с един ключ, дали не може да се побългари или да се махне имобилайзера?? Благодаря :).
- Pet_rov
По принцип може да се шунтира имобилайзера. Сега ще сляза да погледна кой точно беше кабела за захранването и ще пиша. Мисля, че и с ВАГ КОМ става. Но първо пробвай дали не е като моя случай. Ако е отпаднало захранването, пускаш през бушон след контакт един + и си обратно в играта.
Така, захранващият кабел е черен. Вади се ключа за фаровете, като точно над бутона за регулиране на фаровете има едно зъбче - мушкаш нещо плоско, става и малка отверка, вляво от този бутон и я плъзгаш надясно, като същевремнно дърпаш цялото пано напред. Дано си ме разбрал какво се опитвам да обясня. Ако имаш други въпроси, ще помогна, колкото мога. Успех!
Така, захранващият кабел е черен. Вади се ключа за фаровете, като точно над бутона за регулиране на фаровете има едно зъбче - мушкаш нещо плоско, става и малка отверка, вляво от този бутон и я плъзгаш надясно, като същевремнно дърпаш цялото пано напред. Дано си ме разбрал какво се опитвам да обясня. Ако имаш други въпроси, ще помогна, колкото мога. Успех!
Знам как да го сваля.А иначе не разбрах схемата с бушона. А иначе ако дръпна кабелите на имобилайзера дали ще стане? И последно какво е ВАГ КОМ ? Благодаря за бързия отговор :)!!!
- Pet_rov
Ако дръпнеш кабелите нищо няма да стане. Имобилайзерът може да се премахне софтуерно, но не и физически. Мисълта ми беше, че ако поради някаква причина е отпаднало захранването на имобилайзера, на черното кабелче се подават +12 волта. Добре е това да стане с кабелче, което взема + след бушон, като дадеш на контакт. А ВАГ КОМ е диагностичната програма на Фолксваген.
- Pet_rov
Запали ли мотора?
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Точно премахването на имобилайзера ми струва 4 лв, и максимум час разглобяване. Колегата в кой град се намира?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
А какъв е имобилайзера?
Ако е Conlog няма какво да се прави софтуерно с ВАГКОМ. По спомен при Conlog има две релета, които трябва да се отворят внимателно и да се дадат на постоянен контакт механично, примерно с подлагане на подходяща пластмасова пластина или дървена такава. Добре е преди това да си изключил акумулатора, за да не дадеш нещо на късо.
Всъщност защо не се обърнеш първо към подходящ човек, който да ти провери докъде стига напрежение по системата за запалване преди да пипаш имобилайзера и каквото и да било?
Ако е Conlog няма какво да се прави софтуерно с ВАГКОМ. По спомен при Conlog има две релета, които трябва да се отворят внимателно и да се дадат на постоянен контакт механично, примерно с подлагане на подходяща пластмасова пластина или дървена такава. Добре е преди това да си изключил акумулатора, за да не дадеш нещо на късо.
Всъщност защо не се обърнеш първо към подходящ човек, който да ти провери докъде стига напрежение по системата за запалване преди да пипаш имобилайзера и каквото и да било?
- Pet_rov
Точно същите симптоми бяха и при мен - припалва и угасва. Решението на проблема го написах какво е. Моят имобилайзер няма релета вътре - само интегрална схема и още някакви елементи. Вързан е към К-линията и като не работи, не може да се прочете компа - така ми обясни човекът, който ми реши проблема.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Разпоява се PROM-a, и на негово място се записва да речем EPROM, или там каквото се намери с дъмпа, който е свободен за изтегляне в интернет пространството. Примерно аз си го свалих от чужд форум, който пък го е качил наш колега. Все още го имам.
Здравейте, така и не запали колата. От София съм. Някой ако може да ми каже човек, който може да ми реши проблема ще съм много благодарен. Закарах я до един майстор и той каза, че е имобилайзера, но той не се занимавал с такива неща. :)
- Pet_rov
В раздел "Сервизи", форумният майстор Vaskoto1 - обади се и попитай. Имаше и Максимум Кий Сървиз - Владко.