Passat 1.8 RP 1990г - заключване на волана?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Passat 1.8 RP 1990г - заключване на волана?
Как се маха заключването на волана? Дразни ме. 1-2 пъти имам трудности да го отключа, че да завъртя ключа си и да запаля. Чегъркам волана наляво-надясно, докато си реши, че ще освободи и ще завърти ключа.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 1.8 RP 1990г - заключване на волана?
Вадиш алуминиевата конзола на кормилния прът, тази джаджа, на която стои патрона. (много трудно)
Разглобяваш я и махаш езика. (още по-трудно)
Най-добре да изчакаш да ти се скапе клемореда или някаква друга причина да разглобяваш там.
Това е най-сигурната защита срещу открадване на тези елементарни коли, аз не бих я махнал в никакъв случай.
Разглобяваш я и махаш езика. (още по-трудно)
Най-добре да изчакаш да ти се скапе клемореда или някаква друга причина да разглобяваш там.
Това е най-сигурната защита срещу открадване на тези елементарни коли, аз не бих я махнал в никакъв случай.
-
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: ABS 1994

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Това е най-сигурната защита срещу открадване на тези елементарни коли, аз не бих я махнал в никакъв случай.
Тези 1-2 пъти съм се мъчил по няколко минути да превъртя ключа и да запаля. Това ме дразни.Ще чегъркам волана, ще го намествам преди да я гася, за да мога да го отключа. То ако е за крадене, коли с имобилайзери и аларми ги крадат. Моята не е в целевата група на автокрадците, освен ако не са антиквари.

- Jijooshu
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP 1989
Миналата година ми бяха разбили шофьорската дръжка, но не знам какво ги е спряло да я вземат... А вчера откраднаха вектрата на един познат (Вектра А), така че не бъди много сигурен :)
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
И лади се крадат, килограмите са си килограми
Или не знаеш как да въртиш ключа или имаш сериозен проблем. Ако е нужно си къпи друга алуминиева конзола.
Най-лесното решение е да не вадиш никога ключа от таблото, така няма да се заключи никога. Явно не те е страх от крадци.

Или не знаеш как да въртиш ключа или имаш сериозен проблем. Ако е нужно си къпи друга алуминиева конзола.
Най-лесното решение е да не вадиш никога ключа от таблото, така няма да се заключи никога. Явно не те е страх от крадци.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Или не знаеш как да въртиш ключа или имаш сериозен проблем. Ако е нужно си къпи друга алуминиева конзола. Най-лесното решение е да не вадиш никога ключа от таблото, така няма да се заключи никога. Явно не те е страх от крадци.
Може и ключа да е износен, но проблема е че усещам как запира точно механизма на волана. Като щракне той, нямам никакви ядове. И не, няма да си оставя ключа. Това е покана за всеки сополанко.

Иначе имам немска овчарка. Винаги мога да я вържа за предната гума на колата...

- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Механизма за заключване си работи правилно, само трябва да му се свикне. Далеч няма нищо лошо в навика винаги да си оставяме колата с изправен волан. На кормилния прът ямките са 4 разположени X-образно. Точно както го описваш, точно така трябва да си работи, разгледай някоя снимка, за да знаеш какво да правиш. Кучетата за съжаление далеч не са трудно обезвредими. Гледай си го и си го пази по-добре. Единствения смисъл да си правиш труда да махаш подобно нещо, е да се свали някой друг грам.
Последна промяна от Megasquirt на Пет 21 окт 2016 15:01, променено общо 2 пъти.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Колегата да си пусне тема - "Всички болежки на моят Фолксваген". По-лесно е, пък и фенове ще има.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Megasquirt написа:Точно както го описваш, точно така трябва да си работи, разгледай някоя снимка, за да знаеш какво да правиш. Кучетата за съжаление далеч не са трудно обезвредими.
Благодаря. Щом казваш, че така би трябвало да работи, ще го оставя.

Ако воланът е напред, не е ли лесно да те дръпнат на платформа и да те натоварят? А за кучето - кучето хапе.

- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
На вентото механизма си е същия, или някой го е преправил, или е било яко клеясало. Не бери грижа за крадците, нито за волана, нито за кучето. Хората свои убиват, камо ли куче. http://www.driversfound.com/scirocco/te ... ingcolumn/ /// на едната снимка има очертано с червено рингче с номер 171-419-341. Поставено е плътно до пръстена с ямките.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Най-лесно ще е ако не вадиш ключовете от таблото. Така няма да ти се заключва волана.