Колеги здравейте,
Понеже не успях да намеря такава тема реших да попитам!
Интересуваме на Пасат Б3, ще станат ли предните амортесьори и пружини от Пасат Б4. Искам да повдигна предницата, а амортесьора от Б4 е с 2см по-висок, т.е. леглото на пружината започва 2см по-високо. Ако някой е правил нещо подобно нека сподели? Благодаря предварително.
Passat B3, 1994г. 1.8 mono предни амортисьори и пружини от B4
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Re: Passat B3, 1994г. 1.8 mono предни амортесьори...
Ще вдигнеш предницата,ако си с амове от Б4 и пружините и тампоните от Б3...С пружините от Б4,в комбинация с амовете от Б4 няма да постигнеш осезаемо повдигане...Ефекта съм го изпробвал на Голф 3,който е със същите,като височина амортисьори като на Пасат Б3. 

-
- Автомобил: VW Polo 6n1
- Двигател:
Re: Passat B3, 1994г. 1.8 mono предни амортесьори...
Значи, закупувам нови пружини и тампони за Б3 и амортесьори за Б4. С колко се повдига предницата?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Passat B3, 1994г. 1.8 mono предни амортисьори и пружини от B4
За какво да купуваш пружини,нали си имаш?Сменяш само амове,пружините са без значение.Единствената разлика е,че ако смениш и пружините минаваш на малкия тампон,който се сплесква доста по-бързо от големия.Разликата в пружините е именно последната витка,където ляга тампона.При Б3 витката е по-широка заради по-широкия тампон.
-
- Автомобил: VW Polo 6n1
- Двигател:
Re: Passat B3, 1994г. 1.8 mono предни амортисьори и пружини от B4
Колеги, благодаря много за съветите. Ще пробвам с най-безболезнения вариянт, ще сложа амортесьори от Б4 с мойте пружини, да видим какво ще се получи. Предложиха ми амортесьори на Gabriel, не знам колко са читави, но са на средна цена и мисля с тях да пробвам. Благодаря още веднъж...