Здравейте колеги ,наскоро семейството ни се сдоби с VW Passat B6 12.2008г. 2.0 170 коня DSG Highline. Да започна с очарованието си към тази кола. До сега единствената марка,която съм притежавал е Honda, мислих и семейната да е такава,но комбитата за годината и парите,които можехме да похарчим не ми харесваха. Определено трябва да благодаря на съпругата ми,че ни насочи към VW - при нея главно заради визията :).Малко инфо за колата и след това ще премина към въпросите. Внос от Германия на 205000км (реални) Кожа , Двд-та за задните пасажери , адски запазен автомобил.Идва ред на въпросите:
1. Как да разбера дали има печка колата;
2. Имам иконка за подгрев на огледала , но не мога да ги включа. Възможно ли е да има заготовка и да са универсални копчета и просто да нямам подгрев на огледалата?
3. Имам меню Bluetooth , но не може да се свърже.Възможно ли е по-горния сценарий?
4. Искам да си пусна USB кабел, ходих в един сервиз в града ни , там ми казаха ,че трябва някакъв доъплнителен емулатор, който щял да струва 200лв. Разрових се из Ebay и намерих това: http://www.ebay.com/itm/USB-AUX-Audio-Cable-Switch-Plug-for-VW-Passat-B6-B7-CC-Touran-POLO-NEW-FD7M-/301794277279?hash=item464457379f:g:R8wAAOSwAYtWQBwe&vxp=mtr мислите ли, че ще стане?
5. Колата ми дава по компютър разход на 13/100 , но реално харчи около 8/100 - за градско говоря. Идеи ?
6.Искам да направя всички светлини - габарити , вътре в купето и на номера да са бели диоди. Ще стане ли само да сменя крушките без резистотри или ми трябва задължително резистор?
Надявам се да не съм объркал раздела на темата. И благодаря предварително за отговорите :)

Passat B6 BMN - няколко технически въпроса
- alex.yankov
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B6 BMN - няколко технически въпроса
Последна промяна от Pichaga на Нед 13 ное 2016 11:32, променено общо 1 път.
Причина: преместих темата, оправи заглавието по правилата
Причина: преместих темата, оправи заглавието по правилата
- alex.yankov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B6 BMN - няколко технически въпроса
Някой нещо да знае или ?
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
1. Имаш ли копче, което не знаеш за какво служи? Ако да, снимай.
2. Врътката за регулиране на огледалата трябва да сочи нагоре.
3. Опитва ли се да се свърже или изобщо нищо не става? Може да е само заготовка.
4. Много е вероятно, но внимавай кой го монтира....много внимавай.
5. Как го засичаш 8? Пълен-пълен резервоар?
6. Идея си нямам
2. Врътката за регулиране на огледалата трябва да сочи нагоре.
3. Опитва ли се да се свърже или изобщо нищо не става? Може да е само заготовка.
4. Много е вероятно, но внимавай кой го монтира....много внимавай.
5. Как го засичаш 8? Пълен-пълен резервоар?
6. Идея си нямам

- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
3. Имам меню Bluetooth , но не може да се свърже.Възможно ли е по-горния сценарий? - напиши модела на системата, трябва да има код за да ги пернеш
4. Искам да си пусна USB кабел, ходих в един сервиз в града ни , там ми казаха ,че трябва някакъв доъплнителен емулатор, който щял да струва 200лв. Разрових се из Ebay и намерих това: http://www.ebay.com/itm/USB-AUX-Audio-C ... we&vxp=mtr мислите ли, че ще стане? - напиши модела на системата
5. Колата ми дава по компютър разход на 13/100 , но реално харчи около 8/100 - за градско говоря. Идеи ? - как разбра, че гори 8/100, по форума има писано, от къде може да има разлика.
6.Искам да направя всички светлини - габарити , вътре в купето и на номера да са бели диоди. Ще стане ли само да сменя крушките без резистотри или ми трябва задължително резистор? - за номера и габарита трябва да са камбус, аз си взех от алито... за купето не съм го правил... не ми харесва!
4. Искам да си пусна USB кабел, ходих в един сервиз в града ни , там ми казаха ,че трябва някакъв доъплнителен емулатор, който щял да струва 200лв. Разрових се из Ebay и намерих това: http://www.ebay.com/itm/USB-AUX-Audio-C ... we&vxp=mtr мислите ли, че ще стане? - напиши модела на системата
5. Колата ми дава по компютър разход на 13/100 , но реално харчи около 8/100 - за градско говоря. Идеи ? - как разбра, че гори 8/100, по форума има писано, от къде може да има разлика.
6.Искам да направя всички светлини - габарити , вътре в купето и на номера да са бели диоди. Ще стане ли само да сменя крушките без резистотри или ми трябва задължително резистор? - за номера и габарита трябва да са камбус, аз си взех от алито... за купето не съм го правил... не ми харесва!
- alex.yankov
- Автомобил:
- Двигател:
1.Нямам копче ,което да не знам за какво служи. Бях чел някъде ,че се включвала автоматично под определени градуси.
2.Ок . Благодаря ти
3.Пробвам да го свържа, но не го открива телефона.
4.Къде пише модела на системата ?
5.Проблема го имам само в града , извън градско ми дава нормално 5.5 6 разход.Сега предстои да я заредя отново до горе и ще имам точен резултат, но със сигурност не е 13/100. Ще се поразровя във форума,за да открия информация.
6.Миланов мерси , ще си поръчам от Али-то.
Благодаря ви за мнението. Ще проверя по някакъв начин каква е системата и ще пиша отново.
2.Ок . Благодаря ти
3.Пробвам да го свържа, но не го открива телефона.
4.Къде пише модела на системата ?
5.Проблема го имам само в града , извън градско ми дава нормално 5.5 6 разход.Сега предстои да я заредя отново до горе и ще имам точен резултат, но със сигурност не е 13/100. Ще се поразровя във форума,за да открия информация.
6.Миланов мерси , ще си поръчам от Али-то.
Благодаря ви за мнението. Ще проверя по някакъв начин каква е системата и ще пиша отново.
- alex.yankov
- Автомобил:
- Двигател:
Така мултимедията е тази - RCD310 - https://www.google.bg/search?q=vw+passa ... rB5DzoM%3A
-
- Автомобил: Passat B8 TDI
- Двигател: DFG 2018
2. въртиш копчето както за избиране на ляво /дясно огледало, но продължаваш да въртиш докато не застане горе на иконката за подгрев
3. евентуално с VCDS може да разцъкаш модула за телефония
тука може да прочетеш опциите като за начало
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... neration_6
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Passat_(3C)_Telephone_(Low)
4. имаш ли AUX прекаран?
за AUX си закачих aux bluetooth kit, от китайците - пускам си музика от телефона. и за разговори става.
ако нямаш прекаран AUX, виж viewtopic.php?f=12&t=452326&p=4418633#p4418633
мога да помагам
3. евентуално с VCDS може да разцъкаш модула за телефония
тука може да прочетеш опциите като за начало
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... neration_6
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Passat_(3C)_Telephone_(Low)
4. имаш ли AUX прекаран?
за AUX си закачих aux bluetooth kit, от китайците - пускам си музика от телефона. и за разговори става.
ако нямаш прекаран AUX, виж viewtopic.php?f=12&t=452326&p=4418633#p4418633
мога да помагам
-
- Автомобил:
- Двигател:
1. Ако имаш допълнително дистанционно към ключовете значи имаш печка.
2. Благодаря
3. Не търси Bluetooth - та на колата с телефона. За да се свържат 1-ят път трябва да търсиш телефо а с колата.
2. Благодаря
3. Не търси Bluetooth - та на колата с телефона. За да се свържат 1-ят път трябва да търсиш телефо а с колата.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
По първия въпрос. Отваряш капака и отпред на гредата, някъде по средата трябва да имаш втора табелка на която да пиши Webasto , модел и мощност на печката. По принцип печката е разположена отпред вдясно някъде под филтъра за дизела. Това че нямаш копче на таблото или дистанционно не означава че нямаш печка. Може да има инсталиран само т.нар. доотоплител, но това зависи също и от пазара за който е произведена колата.