Колеги, отскоро имам следния проблем - понякога при запалване на двигателя ми изчезват надписите в двата дисплея на километража на Пасат Б5 1,9ТДИ, AFN мотор.
Интервенции по колата не са правени, с изключение на тенекеджиен и бояджийски ремонт. Самия километраж не съм го свалял през последните 2год., а проблема се появи наскоро (1-2месеца).
Гася, паля отново и се оправя.
Прилагам снимка.
Ако някой е имал подобен проблем нека ме насочи. Благодаря предварително!

Пасат Б5 ТДИ, AFN - изчезват надписите на двата дисплея на километража
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
- pesho72
- Автомобил: VW Passat B 5 Benzin 1.8
- Двигател: APT 1999
Re: Пасат Б5 ТДИ, AFN - изчезват надписите на двата дисплея на километража
Здравей колега имах същия проблем но моят двигател е бензинов 1.8 20V APT след смяна на бобина всичко се оправи.
-
- Автомобил: passat
- Двигател: 1.9 tdi afn 1998
колега instantaccess и аз съм със същия пасат модел година и код на двигателя , и при мен го има тоя проблем от време на време но аз съм със ксенон китайски и си мисля че това може да се получава от него защото го прави само когато пусна фаровете, но го прави много рядко но все пак го прави де.и на мен ми е чудно от какво го прави това и дали отговора не е в китайския ксенон . п.с. ксенона е 55 ватов
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Как ти е акумулатора? Старичък ли е? С друг акумулатор пробвал ли си?
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Да, акумулатора е ок - наскоро го смених.
С китайски ксенон съм, но и преди това съм бил - проблем не е имало. Ще опитам да видя какво ще стане ако не пусна фаровете веднага. И все пак каква би могла да бъде връзката между крушките и дисплея?! Това ми е странното
С китайски ксенон съм, но и преди това съм бил - проблем не е имало. Ще опитам да видя какво ще стане ако не пусна фаровете веднага. И все пак каква би могла да бъде връзката между крушките и дисплея?! Това ми е странното
Проблема не идва от крушките,а от баластите,внасят електромагнитни смущение по системата
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е - тази сутрин надписите изчезнаха при пускане на фаровете. Изгасих, запалих - всичко беше ок. Може и от баластите да е - преди бях с нормални, сега съм със слим.
Какво препоръчваш колега? Да взема да сложа пак нормалните баласти?!
Какво препоръчваш колега? Да взема да сложа пак нормалните баласти?!
-
- Автомобил: passat
- Двигател: 1.9 tdi afn 1998
аз съм със нормални баласти и си го прави от време на време ,според мен не е причината дали си с нормални или слим баласти .По скоро проблема идва както по горе каза колегата там от смущенията , но не е болка за умиране гасиш и палиш на ново и всичко е добре :)
Същия проблем имах и аз от ксенон само където при мен спираше да работи цялото табло :D захванах баластите с планките който са дадени в комплекта като там където ги стягам с болта зашкурих за да има по-хубава маса и след това ги замасих с кабелче изведени от фасонките и болтчето под,което е захванато кабелчето отново зашкурих и всичко заспа.