Смяна на радиатора на парното.
Здравеите колеги предстои ми смяна на радиатора искам да попитам има ли разлика в радиатора между лява и дясна дирекция.Моят е с дясна и мисля че има.И ако има от Варна някои да ми каже
читав и приемлив сервиз да ни драсне два реда.Благодаря предварително

B5 смяна на радиатор на парното
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на радиатор на парното на B5
Така,като за начало изцяло сам не можеш да си го смениш.Защо - защото трябва да се източи фреона от климатичната система и после да се върне обратно,което става машинно със специализирана техника в подходящ сервиз.За съжаление няма как иначе,защото кожуха с радиаторите е един общ под таблото и за да се извади от там,за да се смени отоплителния радиатор,трябва да се откачат и двата радиатора и съответно за да не си с 100лв назад за фреон после, трябва климатичната система да е празна.Също така ако не си го правил,ще ти отнеме доста време и трябва да имаш предвид доста неща (на драго сърце ще ти обясня,ама лично аз те съветвам да не се захващаш,ако не знаеш какво точно ще правиш,защото колата ти е твърде пластмасова и е пълно със щипчици и болтченца на всевъзможни места
).
Иначе да,радиаторчето е различно за ляв и десен волан.На пръв поглед са еднакви,но тръбите са с обратен наклон.Може да потърсиш за ново радиаторче,някои фирми внасят радиаторчета и за коли с десен волан (те вече са масови в България).Ако не успееш да намериш,може да ти кажа къде да си поръчаш и ще ти внесат
Цените са различни,според марките - 20-30 за китайско,40-50 за уж немско,70-80 за уж датско,до към 270-80 за оригинално на VW.Истината е,че каквото и да вземеш,няма да топли толкова добре,като оригиналното,но пък ще е ново и няма да тече (а и оригиналните често се задръстват при В5 и В5.5 и спират да топлят изобщо).Аз ползвам уж немски,за твоята кола е около 45-50лв,марката е Geri,което вече е едно и също с AVA (Geri купиха заводите на AVA
).
Иначе за сервиз - аз с това се занимавам,ама съм ти много далеч (пише,че си от Варна).Там познати,които да се занимават с това нямам,нека колегите да препоръчат някой

Иначе да,радиаторчето е различно за ляв и десен волан.На пръв поглед са еднакви,но тръбите са с обратен наклон.Може да потърсиш за ново радиаторче,някои фирми внасят радиаторчета и за коли с десен волан (те вече са масови в България).Ако не успееш да намериш,може да ти кажа къде да си поръчаш и ще ти внесат

Иначе за сервиз - аз с това се занимавам,ама съм ти много далеч (пише,че си от Варна).Там познати,които да се занимават с това нямам,нека колегите да препоръчат някой

- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
Аз ходих в Импас в Чайка, взеха ми 200лв. за смяна и 30лв. за радиаторче миналата година. Отидох при тях, защото уж са добри в подобни манипулации и затова струвало 200лв. смяната. Доста болтчета и щипки намерих след това в колата , а и имаше и счупени такива.....
Незнам какво да ти препоръчам, вече на никой майстор не вярвам......, да ме извинят съвестните и къдърните като " zfa159 "...
Незнам какво да ти препоръчам, вече на никой майстор не вярвам......, да ме извинят съвестните и къдърните като " zfa159 "...
Здравейте,на първо време отбих номера с една добавка за течове на водна система трети ден много добре.Обаче се появи друг проблем духа само топло.От едната крайност в другата.Направих диагностика на климатроника от една схема на един колега които ми я бе пратил и нищо не излезе някой има ли представа от какво може да е.И да питам кога и къде се сабират в Варна приваржениците на VW.
- mariqn.iliev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги да попитам за сериозни и стабилни хора от Велико Търновска област дали има и дали знаят някой сериозен човек който да ми смени радиатора на парното ако може и се е занимавал имам vw passat B5 1.9 TDI 90 kc. Аз съм от гр. Лясковец ходих до vw сервиз в Търново и си поръчах радиатор ама не оригинален ами негов заместител за 45 лева NiSSENS а пък оригинално ми казаха че струва 480 лева + труда отделно за труд ми искат между 240 и 270 лева а тези пари ми се виждат много ако има сериозен човек да го направи срещу една разумна цена... А може и да го направя с мои приятел за фреона не се безпокоя пълнят ми го до горе за без пари (семейни приятели) в тази кола налях 3000 лева от както съм я взел за 4500 лв.
Благодаря за вниманието :)
Благодаря за вниманието :)