Здравейте. Сменях един течащ фланец и се наложи да махна дистрибутора. Когато го сложих обратно, обаче, колата повече не пали.
Чудих се, търсих причината и в един момент загрях, че явно проблема е в това, че позицията на палеца е неправилна. Явно съм го завъртял след като го извадих. Не знаех, че не е фиксирана, както беше на Опела. Там не можеш да го поставиш погрешно. Но тук явно може. Моля, помагайте, сега не знам как да го позиционирам.
Пасат Б3 1990 1.8 бензин
Пасат Б3 1990 1.8 не мога да сложа дистрибутора
- ludmil
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP 1990
- Контакти:
Пасат Б3 1990 1.8 не мога да сложа дистрибутора
Последна промяна от ludmil на Пет 02 дек 2016 17:03, променено общо 3 пъти.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Не мога да сложа дистрибутора!
Няма вариант да не е фиксирана.Не е лошо да кажеш за каква кола говорим.
- ludmil
- Контакти:
Пасат Б3 1990 1.8 бензин. Не е фиксирана, отдолу е най-обикновено зъбно колело, което можеш да го поставиш във всякакво положение:

-
- Low rider
Ако делкото ти е бош би трябвало да ти е това капачката https://h-a.d-cd.net/9f95b74s-960.jpg ясно се вижда фиксиращия зъб .Така е на палеца https://e-a.d-cd.net/7b7f6das-960.jpg
-
- Low rider
Re: Не мога да сложа дистрибутора! Пасат Б3 1990 1.8
Отдолу засечката влиза на маслената помпа.По принцип трябва да се светне със стробоскоп след такава операция.Не е трябвало да вадиш цялото делко а само да разкопчаеш капачката 

- ludmil
- Контакти:
golfmk1 написа:Отдолу засечката влиза на маслената помпа.По принцип трябва да се светне със стробоскоп след такава операция.Не е трябвало да вадиш цялото делко а само да разкопчаеш капачката
Въпросът е какво да правя сега? На Кадета съм вадил и слагал 100 пъти дистрибутора без проблем, никога не ми е хрумвало, че на Пасата ще е по-различно. Бош е, оригинален.
-
- Low rider
Делкото както си го извадил палеца може да стане по два начина.Завърти го на 180 градуса и пробвай пак.Не стягай делкото и един да върти на ключа и ако запали добре.Ако не го завърти делкото леко докато запали.След това задължително на стробоскоп за по прецизна настройка.
- ludmil
- Контакти:
golfmk1 написа:Делкото както си го извадил палеца може да стане по два начина.Завърти го на 180 градуса и пробвай пак.Не стягай делкото и един да върти на ключа и ако запали добре.Ако не го завърти делкото леко докато запали.След това задължително на стробоскоп за по прецизна настройка.
това, което опитах е да намеря най-горната точка на единият от цилиндрите и да позиционирам делкото така, че палеца да сочи към неговата свещ. Но и това не помогна.

- ludmil
- Контакти:
golfmk1 написа:Делкото както си го извадил палеца може да стане по два начина.Завърти го на 180 градуса и пробвай пак.Не стягай делкото и един да върти на ключа и ако запали добре.Ако не го завърти делкото леко докато запали.След това задължително на стробоскоп за по прецизна настройка.
Палеца не е проблем, той има канал и не може да се обърне.
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
А по белезите на ангренажа и маховика опитвахте ли?
Схемата е за 1,6 АФТ мотор,но мисля,че принципно е идентична с тази за 1,8...
Схемата е за 1,6 АФТ мотор,но мисля,че принципно е идентична с тази за 1,8...
- ludmil
- Контакти:
Започвам да се разочаровам от Пасата. Доста недомислици срещам, в сравнение с предишните ми 7 коли, които съм поддържал сам. Винаги съм смятал немското за най-добро. Спор няма, върви добре, много по-добре от стария ми Кадет, но откъм ремонти определено е зле.
Днес се наканих да сменя термостата, ала се оказва, че трябва да стане на канал, да свалям ремъци, помпи защото са го наврели на ******. А на Опела е съвсем достъпен и се сменя за 10 минути.
През лятото се наложи смяна на радиатора на отоплението на пасата и се оказа, че трябва да разглобя половината кола, докато стигна до него - една седмица ми отне.
Наложи се да свалям предната броня на пасата - ами... мъчих се 2 часа и не можах. Какво ли не опитвах. Хваната е по възможно най-абсурдният начин и за да я свалиш ти трябва специално ръководство, което така и не открих в нета. На Опела се сваля точно с два болта за 5 минути.
Предстои ми смяна на помпата на съединителя и не ми се мисли там какво ме чака...
Днес се наканих да сменя термостата, ала се оказва, че трябва да стане на канал, да свалям ремъци, помпи защото са го наврели на ******. А на Опела е съвсем достъпен и се сменя за 10 минути.
През лятото се наложи смяна на радиатора на отоплението на пасата и се оказа, че трябва да разглобя половината кола, докато стигна до него - една седмица ми отне.
Наложи се да свалям предната броня на пасата - ами... мъчих се 2 часа и не можах. Какво ли не опитвах. Хваната е по възможно най-абсурдният начин и за да я свалиш ти трябва специално ръководство, което така и не открих в нета. На Опела се сваля точно с два болта за 5 минути.
Предстои ми смяна на помпата на съединителя и не ми се мисли там какво ме чака...
-
- Low rider
Вината за фланеца си е изцяло твоя.Не знам защо изобщо си вадил делкото като е трябвало само да разкопчаеш капачката и да махнеш палеца.А ти си го направил по най- странния начин.
- ludmil
- Контакти:
Откъде да знам, че има такава недомислица на Фолксваген? На опела съм го вадил безброй пъти и съм слагал обратно, без да стане грешка. Както казах - делкото пречеше да завия фланеца. По-точно блока с клемите пречеше.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не е недомислица, ами ти си неграмотен. Да беше се поинтересувал как се прави, преди да извадиш делкото. И Жигули не си имал.
Сега свали свещта на първи цилиндър, сложи пръст в дупката и върти мотора, докато усетиш компресия. Намери къде е ГМТ и направи делкото така, че палеца да сочи първи цилиндър.
Сега свали свещта на първи цилиндър, сложи пръст в дупката и върти мотора, докато усетиш компресия. Намери къде е ГМТ и направи делкото така, че палеца да сочи първи цилиндър.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
То и на Опел Аскона се сменя съединителя без да сваляш кутията....