Passat B6 2.0tdi BMP - Течение в колата :)

Техническа и сервизна информация за Passat
ga85
Автомобил:
Двигател:

Passat B6 2.0tdi BMP - Течение в колата :)

Мнениеот ga85 » Вто 28 фев 2023 21:03

Здравейте, докато карам се усеща течение в колата. Затворил съм клапите в купето ръчно, но все още се усеща, че от някъде влиза въздух. Някакви идеи?
Аз си мисля, че някоя ел клапа е отворена и вкарва въздух, докато карам.

Потребителски аватар
Ивайло Димов
предупреждение за БАН
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: 1800 -20V -AGN -1999

Re: Passat B6 2.0tdi BMP - Течение в колата :)

Мнениеот Ивайло Димов » Сря 01 мар 2023 6:40

Как така си ги затворил "ръчно" ,с климатик или климатроник си ?

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Сря 01 мар 2023 9:00

Същият "феномен" наблюдавам и аз. Предполагам, че се дължи на факта, че след всяко палене клапата която регулира дали въздуха да се върти вътре в колата, т.е. да е затворена или да вкарва въздух отвън в отворено положение винаги застава в положение отворено. Мисля, че се намира под жабката някъде.
Ако я изключиш от климатроника, т.е. изключиш обдухването генерално пак се връща в отворено положение и почва да вкарва лека струйка въздух от движението на колата. Може би има опция за настройка през Ваг-Ком в какво положение да бъде по подразбиране въпросната клапа.

ga85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ga85 » Сря 01 мар 2023 22:43

Ивайло Димов написа:Как така си ги затворил "ръчно" ,с климатик или климатроник си ?

Климатроник, но говоря за тия черните отвори в колата, на самото табло.

ga85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ga85 » Сря 01 мар 2023 22:44

railfan написа:Същият "феномен" наблюдавам и аз. Предполагам, че се дължи на факта, че след всяко палене клапата която регулира дали въздуха да се върти вътре в колата, т.е. да е затворена или да вкарва въздух отвън в отворено положение винаги застава в положение отворено. Мисля, че се намира под жабката някъде.
Ако я изключиш от климатроника, т.е. изключиш обдухването генерално пак се връща в отворено положение и почва да вкарва лека струйка въздух от движението на колата. Може би има опция за настройка през Ваг-Ком в какво положение да бъде по подразбиране въпросната клапа.

И аз си мисля, че тази клапа, която вкарва/спира потока на въздух отвън седи отворена винаги.
Също така, като пусна парното, най-десния отвор духа студено постоянно. Радиаторчето е промито и другите клапи си духат топло.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Сря 01 мар 2023 22:51

Това вече е поради друга причина - понеже е двузонов климатроника, има клапи които упрявляват каква температура да има отляво или отдясно според зададеното от панела. И когато блокира се получава така.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 02 мар 2023 6:57

Имаш въздуховоди и в долната част на таблото. И такива, които излизат към задните седалки.

Върни се в “Passat”