Пасат B4,1994,ABF Утечка от централното заключване
- wartime
- Автомобил: VW Passat B4 Variant
- Двигател: ABF 1994
Пасат B4,1994,ABF Утечка от централното заключване
Здравейте колеги,не успях да намеря отговор на този проблем с търсачката,затова и пускам темата.Става въпрос за утечка при заключена кола.Проблема е че веднага след заключване гълта 10-20мА,обаче 20 секунди по-късно тя става 1А.Без да се включва компресора.При мерене на буксата на компресора при заключена кола има 12волта на пин 9.Той е за предна дясна врата.Огледах маншоните с кабели на вратите,няма скъсани или голи кабели.Свалих и корите на предните врати,кабелите са здрави,тези на предните дръжки също/свалих и тях/Проверих и вакумите за капачката на резервоара,отворих и задната врата,не изпускат.И под праговете прегледах тройниците,ок са......Обаче ми пада акумулатора.Сега съм извадил бушона/21/и не знам вече.......Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Re: Пасат B4,1994,ABF Утечка от централното заключване
Колега,ако кабелите са си здрави,в бравите има микро ключета,които подават сигнал към компресора.Може в тях да има проблем,в предвид влагата и студеното време...Колата има ли аларма? Аз бих прекъснал кабела към 9-ти пин...да се види какво се случва тогава....
- wartime
Да,има аларма,но не я пускам,заключвам на ръка.Има и комфорт модул,сваля и вдига стъклата.Интересното е че това се случва понякога.Цял ден седи заключена докато съм на работа.Обаче в събота за една вечер и палене няма после....като рулетка,не всеки път.
- Tsankovski
- Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
- Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive
Откачи кабелите от бравите и виж няколко дена как ще е. Аз съм ги срязал и само с дистанционото отварям, вече 10 години така и ядове нямам, но както се казва никога не е късно за белята
- wartime
След измерване днес установих че проблема е в предна дясна врата.При натиснати бутони за заключване всички врати прекъсват захранването към компресора,пинове 4,5 и 11,само към 9 остава.Самата вакумна помпичка цъка,явно не контактува добре.Ключетата в бравите са ок,подават и прекъсват тока на пинове 7 и 10.Ще пробвам да отворя машинката тия дни.Ако някой го е правил,моля да сподели.Та така за сега,ще пиша като има развитие
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
На първа ръка огледай спойките по релето за напукани или прекъснати дири
- wartime
След смяна на вакум машинката на предна дясна врата проблема е решен.Весели празници колеги!