Passat B5 1.9 TDI - Въпрос за копче ASR - работи ли?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
aerox123
Автомобил: Passat B3
Двигател: VR6

Passat B5 1.9 TDI - Въпрос за копче ASR - работи ли?

Мнениеот aerox123 » Сря 14 дек 2016 8:32

Здравейте колеги,
ходих да гледам едно Пасатче Б5 1.9 тди 116кс. 1999г. Странното е че на таблото има копче ASR, но като го натискам не става нищо. Попитах собственика дали когато пробуксува колата му мига лампата на таблото и той каза не. Когато пусна фаровете подсветката на бутона свети. Въпроса ми е как да разбера дали има АСР или някой си е играл и е сложил копче само колкото да го има и да свети..

Потребителски аватар
dobcho6
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH 2003г

Re: Въпрос за ASR на Б5

Мнениеот dobcho6 » Сря 14 дек 2016 8:57

И аз имам това копче, на моята Октавия има окабеляване отзад но не работи. Като давам на контакт трябва да светва на таблото лампата за да се тества, но не светва. Бях задал въпроса в Шкода форума и там ми писаха ,че най-вероятно е изключен ASR софтуерно.Не съм сигурен какво точно прави дали отнема само газта(спира притока на гориво) или и активира спирачката на пребоксуващото колело.Защото ,ако е и второто си заслужава да се занимавам но ако е само понижаване на оборотите е тъпо и безсмислено, когато искаш бързо да потеглиш и да се изтеглиш на някое кръстовище и тя ти заглъхне.Нека някой с ASR да опише какво точно се случва на сняг или лед.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Сря 14 дек 2016 9:26

Като дадеш на контакт ако не светне да се тества лампата му значи го няма..А действието му е че, трябва чрез спирачната система/ABS да блокира колелото което буксува и така това с по голямо сцепление да завърти :th_up

Потребителски аватар
yobremove
Автомобил: VW Bora
Двигател: 1.9 AHF

Мнениеот yobremove » Сря 14 дек 2016 11:57

Блокажа на едното колело, за да се завърти другото е от EDS, ASR-a "души мотора" и не позволява да се вдигат повече от около 2000 оборота (може и на други обороти да е при различни модели). Понеже аз правих ъпгрейд на моята Бора само с ABS към ABS+EDS+MSR+ASR и се чудех дали да не си сложа помпа само с ABS/EDS, но в крайна сметка си сложих с ASR. Та ако е слаган модула допълнително и колата е без can шина, е много вероятно да не е пускан допълнителен кабел към километража, за да светва и лампата. Най добре го тествай, като дадеш повече газ се чува едно стържене за блокажа, а за ASR освен на сняг, не се сещам как да го провериш без да го връзваш с vag com.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Сря 14 дек 2016 12:14

На банкета вкарай едното колело в калта или тревата а другото на асфалта и ще си покаже,пак с по рязко тръгване :c020

dido_7272
Автомобил:
Двигател:

Re: Б5 въпрос за ASR

Мнениеот dido_7272 » Пон 26 дек 2016 21:15

това копче колега се задейства по следния начин колата е в спряно положение натисната спирачка на празни обороти натискаш и и трябва да светне жълто на копчето и на таблото символа ползва се на сняг и лед и когато искаш да въртиш гуми аз лично го ползвам само при потеглене на сняг и след това го изключвам по време на движение

Потребителски аватар
Кюнец
Автомобил:
Двигател: нафтояд

Re: Passat B5 1.9 TDI - Въпрос за копче ASR - работи ли?

Мнениеот Кюнец » Вто 27 дек 2016 9:41

Колега дай ми номера на АБСа и ще ти кажа дали имаш ASR

Върни се в “Passat”