Б3 мнение за накладки

Техническа и сервизна информация за Passat
kgkep
Автомобил:
Двигател:

Б3 мнение за накладки

Мнениеот kgkep » Пон 02 яну 2017 22:04

Здравейте, прочетох повечето теми във форума, както и през гугъл прегледах другите форуми но така и не ми стана ясно какви накладки да взема.
Бях се насочил към Текстар, но на доста места пише, че свирели. За АТЕ също има мнения че свирели и не били кой знае какво. На баща ми на Б5, накладките с които го взе бяха Феродо и също леко подсвирваха. След това сложихме Бош и нямаше никакви проблеми. Лятото му смених дисковете, че буквално се разпадаха и накладките Бош, които също бяха вече за смяна с Remsa, които след около 2000км почнаха да свирят ужасно, а все пак въпреки че са евтини не бяха най-евтиното което се предлага.
Минах на дискове 280мм на моята Б3ка и искам да сложа някакви що годе нормални накладки които да не свирят. Баща ми също не може да понася неговите и сигурно ще ги сменя.
За Текстара гледам че от преди няколко години започва да се пише че свирели, преди около 2010та има само добри мнения за тях. Точно между 2003та и 2011та баща ми буташе всякакви най-долнопробни боклуци в Б3ката и също не са изяждали дисковете или свирели. :eek Да не би от тогава някога да се променя състава на феродото, защото Ремсата (които сложих лятото на Б5ицата на бащата) и моите сегашни свирят много, а не са по-евтини от тези с които караше преди това. Виждам че и за хубави марки като Текстар и TRW има мнения че сирели и ме е страх да си взема такива.
Вариантите които ми предлагат са: DELPHI, REMSA, VALEO, TEXTAR, TRW, STARLINE, SCT GERMANY и ATE. Remsa отпада, а старлайн и SCT, са най-евтините, тоест също май не са добър избор.
Остават DELPHI, VALEO, TEXTAR и ТRW според мен. Или евтините Starline и SCT, ако смятате че си струват въпреки че са евтинджос.
Също може би и IТN, каквито никога не съм слагал и съм ги отписал като марка, но според един познат не били толкова зле дори били прекалено меки, но спирали добре и не свирели. Той кара кола над 250к.с. със заводско Брембо отпред и налива пари в части повече от колкото струва моята Б3ка, което не е някакъв критерий, но все пак има представа от спиране. Така че се замислям дали все пак наистина не са зле.
Като пари съм готов да дам максимум около 50тина лв колкото горе-долу да ATE, TRW и TEXTAR стига да съм сигурен че ще спират и няма да свират.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Б3 мнение за накладки

Мнениеот siso_k » Пон 02 яну 2017 22:18

Аз съм с TEXTAR и не свирят - сменях ги миналата година. Ама комплекта за предните ми беше към 80 лв. с отстъпката. На баща ми също взех TEXTAR накладки и дискове - също не свирят. Единствения минус, е че са малко по-твърди и тябва да се загреят за оптимално спиране. Иначе са перфектни.

Потребителски аватар
Tsankovski
Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive

Мнениеот Tsankovski » Пон 02 яну 2017 23:09

На моя хубавец му сложих BREMBO накладки и дискове преди 50000 км и до сега не е имало ядове с тях. Цената на накладките бе около 70лв за 4-те колелета

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 02 яну 2017 23:18

Има достатъчно писано по въпроса с марките накладки. Не разбирам какъв е смисълът от нова тема, при положение, че вече има десетки теми за избор на накладки и в тях са писали не малък брой хора. С какво мнението ми би било по-важно ако го повторя в тази тема, отколкото това, което вече съм написал в другите теми?

kgkep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kgkep » Вто 03 яну 2017 0:44

Ами повечето теми са от преди няколко години, а нещата с частите може би се променят. Специално за текстара, няколко хора започват да се оплакват от свирене. Почва да се говори за оригинални и неоригинални кутии с накладки, от къде да се купят и тн. Отделно има много различни мнения за една и съща марка. Но да може би трябваше да питам за конкретните марки в някоя от старите теми.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 03 яну 2017 8:18

Ами той въпроса е такъв, че всеки ще напише неговите скърцат или не скърцат, едва ил някой може да даде еднозначен отговор за повече от 1-2 модела накладки, въпреки всичко веднага ти казвам. Аз съм с АТЕ дискове и накладки, съвсем леко просвирват при свръх натоварване и последващото им изстиване, което предполагам е заради насъбралия се прах.
Като свършат, пак ще сложа АТЕ, защото спират уникално и на моята кола други накладки не могат да се сравняват по спиране с АТЕ-то, а съм карал с СЦТ,брембо,трв и малко просвирване не може да ме откаже от хубавата накладка

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 04 яну 2017 18:54

АТЕ накладки спират най-добре в комбинация с дискове АТЕ, и със други марки.
Има достатъчно форумни търговци ,които дават добри цени и държат на името, и съществуването си.
Има и достатъчно авторитетни, патили форумни членове с различни марки ,за да се насочиш към нещо конкретно.
Избора и парите са си твои.
Избирай мъдро, да не купуваш пак.
Не е нужно темата да стане ферман, като за масла,добавки и горива.

Потребителски аватар
pushkata11
Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]

Мнениеот pushkata11 » Сря 04 яну 2017 20:35

От предложените ATE или TRW. Страхотни накладки :c020 Спира се чудесно с тях. Нито TRW, нито ATE са ми скърцали, разбира се важно е дисковете да са хубави, не само накладките ! Ако има леко ръжда на дисковете, или пясък, прах, след дъжд, след каране в сняг и т.н., дори при най-добрите накладки се случва да скръцнат леко при първото спиране докато изчистят :th_up

Потребителски аватар
Tsankovski

Мнениеот Tsankovski » Сря 04 яну 2017 20:41

Какви цифри са ATE или TRW ?
хубаво е да се казват и тия неща, който ги знае де

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 04 яну 2017 20:45

АТЕ -~80лв. Предни,задните около 50-60,мисля това са цени без отстъпка.

Потребителски аватар
Tsankovski

Мнениеот Tsankovski » Сря 04 яну 2017 20:56

Мерси колега за инфото

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 05 яну 2017 6:33

Втора година караме пасата с Ремса накладки. Дисковете са от далечната 2012 година по спомен АТЕ. До сега не съм забелязал да свирят, износват се равномерно за сега, но това се дължи на факта, че всичко по спирачките е рециклирано 2012. Още е бетон работата...

kgkep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kgkep » Чет 05 яну 2017 17:57

С отстъпките цените са около 50 и 2, 3лв. за предни ATE. TRW, са около 5, 6лв. по-евтини. За ремсата не съм слагал на Б3, но на Б5 свирят много, не е просто леко скърцане, ами все едно няма никакво феродо.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Чет 05 яну 2017 18:32

:th_up
Danny boy написа:АТЕ накладки спират най-добре в комбинация с дискове АТЕ, и със други марки.
Има достатъчно форумни търговци ,които дават добри цени и държат на името, и съществуването си.
Има и достатъчно авторитетни, патили форумни членове с различни марки ,за да се насочиш към нещо конкретно.
Избора и парите са си твои.
Избирай мъдро, да не купуваш пак.
Не е нужно темата да стане ферман, като за масла,добавки и горива.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 06 яну 2017 20:25

Накладки ABE - полски. Стават. Спират. Не скърцат. Не са скъпи.

Върни се в “Passat”