Бях се насочил към Текстар, но на доста места пише, че свирели. За АТЕ също има мнения че свирели и не били кой знае какво. На баща ми на Б5, накладките с които го взе бяха Феродо и също леко подсвирваха. След това сложихме Бош и нямаше никакви проблеми. Лятото му смених дисковете, че буквално се разпадаха и накладките Бош, които също бяха вече за смяна с Remsa, които след около 2000км почнаха да свирят ужасно, а все пак въпреки че са евтини не бяха най-евтиното което се предлага.
Минах на дискове 280мм на моята Б3ка и искам да сложа някакви що годе нормални накладки които да не свирят. Баща ми също не може да понася неговите и сигурно ще ги сменя.
За Текстара гледам че от преди няколко години започва да се пише че свирели, преди около 2010та има само добри мнения за тях. Точно между 2003та и 2011та баща ми буташе всякакви най-долнопробни боклуци в Б3ката и също не са изяждали дисковете или свирели.

Вариантите които ми предлагат са: DELPHI, REMSA, VALEO, TEXTAR, TRW, STARLINE, SCT GERMANY и ATE. Remsa отпада, а старлайн и SCT, са най-евтините, тоест също май не са добър избор.
Остават DELPHI, VALEO, TEXTAR и ТRW според мен. Или евтините Starline и SCT, ако смятате че си струват въпреки че са евтинджос.
Също може би и IТN, каквито никога не съм слагал и съм ги отписал като марка, но според един познат не били толкова зле дори били прекалено меки, но спирали добре и не свирели. Той кара кола над 250к.с. със заводско Брембо отпред и налива пари в части повече от колкото струва моята Б3ка, което не е някакъв критерий, но все пак има представа от спиране. Така че се замислям дали все пак наистина не са зле.
Като пари съм готов да дам максимум около 50тина лв колкото горе-долу да ATE, TRW и TEXTAR стига да съм сигурен че ще спират и няма да свират.