Passat B4 1.8 Variant 96 парното не работи
- атанасненов
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B4 1.8 Variant 96 парното не работи
пасат б4 1996г. няма парно
от месец духа само студено колата загрява нормално ,но няма топло 1,8 бензин моно инжекция на газ 90 кончета
от месец духа само студено колата загрява нормално ,но няма топло 1,8 бензин моно инжекция на газ 90 кончета
Последна промяна от атанасненов на Пет 06 яну 2017 21:18, променено общо 2 пъти.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: парно за пасат липсва
Браво! Студенко ли ти е?!
Ха сега виж маркучите на радиатора топли ли са. Ако са топли и колата загрява нормално, ще ремонтираш клапи. Смъква се таблото и почва яко разглобяване. Като ще го правиш, смени и радиаторчето. Перфектна работа за това време - само -10 е вънка.
И поправи заглавието на темата, двигател добави, годината, пасат с латински букви, че ще я затворят.
Ха сега виж маркучите на радиатора топли ли са. Ако са топли и колата загрява нормално, ще ремонтираш клапи. Смъква се таблото и почва яко разглобяване. Като ще го правиш, смени и радиаторчето. Перфектна работа за това време - само -10 е вънка.
И поправи заглавието на темата, двигател добави, годината, пасат с латински букви, че ще я затворят.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: парно за passat B4 1.8 Vaiant "96 липсва
Просто виж правилата, там си пише какво да ти е заглавието, защото и след като си го променил пак не е както трябва. viewtopic.php?f=5&t=352512
А колегата над мен най вероятно е прав, ако клапите не са ти облепени, трябва да ги облепиш.
Дунапренчета хвърчаха ли през духалките?
А колегата над мен най вероятно е прав, ако клапите не са ти облепени, трябва да ги облепиш.
Дунапренчета хвърчаха ли през духалките?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: парно за passat B4 1.8 Vaiant "96 липсва
Може отдавна да са изхвърчали.
Клапите са.
Клапите са.
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Re: Passat B4 1.8 Variant 96 парното не работи
+1 За клапите, а щом отваряш за клапи, задължително и радиатор. Използвай търсачката! Има доста писано по въпроса 

- атанасненов
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колеги
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
pushkata11 написа:задължително и радиатор
Тази препоръка е твърде спорна, поне аз никога не бих сменил оригинален радиатор с китайско менте. Оригиналните са по 300лв и никой няма да купи нов, оригинален.
Китайските освен, че са с твърде кратък живот, но и топлят по-малко, а може и хич да не топлят, както беше моето Нисенс, уж датско

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аз от чудо ли купих оригинално Валео от голф 3 произведено 94-та година за пасата 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Аз от чудо ли купих оригинално Валео от голф 3 произведено 94-та година за пасата
A знаеш ли кога изпеченият оригинален радиатор ще текне и пак ще сваляш табло?? Аз не бих рискувал.
В момента съм с Термотек. Топли малко посредствено, но не мръзна. Сигурно с по-хубав, ще е по-добре.Но такъв имаше тогава и докато поръчам, наканя се и дойде и пак щях да правя парното януари месец.
Авторът трябваше да погледне навреме за парното, защото сега вън е -10 градуса. Каква работа може да свърши човек на открито, като го брули вятъра?
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
инжектопляктор написа:К.Одаджийски написа:Аз от чудо ли купих оригинално Валео от голф 3 произведено 94-та година за пасата
A знаеш ли кога изпеченият оригинален радиатор ще текне и пак ще сваляш табло?? Аз не бих рискувал.
Определено толкова качествен като оригилния няма да намериш вече. Но и най качественото старее. Риска си е голям според мен. Моят оригиналния като го свалих и изглеждаше перфектен, е да ама като го чукнах отгоре по пластмасата и се счупи. Видях колко изпечена и крехка е станала и се стреснах направо

пп. На радиатора и вътрешното състояние на питите не можеш да разбереш, ако не го отвориш де.
пп2. Аз като го сменях взех Немска HELLA беше към 140-150лв.
пп3. Гледам тази HELLA вече е 107лв. Което според мен не е много.

Поздрави

Последна промяна от pushkata11 на Нед 08 яну 2017 14:43, променено общо 1 път.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
pushkata11 написа:Моят оригиналния като го свалих и изглеждаше перфектен, е да ама като го чукнах отгоре по пластмасата и се счупи.
пп3. Гледам тази HELLA вече е 107лв. Което според мен не е много.
Абе бая си е 107лв за радиатор парно... А моят радиатор го сменях, защото взех колата и като погледнах - фланеца му единия беше счупен и са направили байпас отзад.
- К.Одаджийски
- VW експерт
инжектопляктор написа:К.Одаджийски написа:Аз от чудо ли купих оригинално Валео от голф 3 произведено 94-та година за пасата
В момента съм с Термотек. Топли малко посредствено, но не мръзна. Сигурно с по-хубав, ще е по-добре.Но такъв имаше тогава и докато поръчам, наканя се и дойде и пак щях да правя парното януари месец.
Авторът трябваше да погледне навреме за парното, защото сега вън е -10 градуса. Каква работа може да свърши човек на открито, като го брули вятъра?
Както винаги прибързано се изказваш неподготвен! Нали не мислиш, че преди да го монтирам това радиаторче не му отворих горното казанче, извадих му серпентините от тръбите вътре и го почистих идеално, след което го затворих и монтирах на колата.
Самия факт, че вече четвърта зима ме топли е показателен за решението и свършената работа. Освен това, не ме мисли мен, на тоя пасат са ми необходими около 2 часа да го сменя радиаторчето, така че ако протече, но проблемо
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа: Освен това, не ме мисли мен, на тоя пасат са ми необходими около 2 часа да го сменя радиаторчето, така че ако протече, но проблемо
Радиатора отвори ли се - кофата! Не съм толкова ентусиаст да свалям всеки ден табло, за да оправя радиатор, който съм разглобил и е протекъл от уплътненията или щуцера му се е счупил или някъде другаде се е пукнал и ми е напълнил колата с вряла вода в краката и мазно по предното стъкло.
Аз имам същия Пасат и много добре знам колко време отнема свалянето на радиатора и качването. 2 часа са силно оптимистични, ако сваляш цялото тяло, облепиш клапите, разглобиш го и го сглобиш.
На мен ми отне и повече, защото правих резисторната плочка на вентилатора и самия вентилатор, който беше блокирал от попаднала вътре мръсотия го сменях с друг.
А най-интересното е ако ти протече радиатора на път или направо се откърти щуцера, изтече ти антифриза, прегрее ти двигателя - какво ще правиш тогава.

- К.Одаджийски
- VW експерт
Ами аз не съм ти и твърдя, че точно два часа ми отнема с облепянето на клапите, дори и резистора. Направил съм го на десетина пасата, още толкова голфове и сеати и знам какво говоря.
Освен това имам опит и съм карал над 500 км със спукан радиатор на парното, глътна 30 литра вода, но си бях на топло и не прегрях двигателя, иначе винаги имам тръбичка 20мм да направя байпас. Но тези работи няма как да се случат, ако се случат, нося си инструмент и на пътя мога да го сменя това радиаторче, така че, не ме мисли. Ако на теб ти е трудно, за мен е детска игра, на точно тоя модел кола.
А и има човек във форума, който се справя за около час и нещо, и един който не пише във форума, но се справя за също под 2 часа време
Освен това имам опит и съм карал над 500 км със спукан радиатор на парното, глътна 30 литра вода, но си бях на топло и не прегрях двигателя, иначе винаги имам тръбичка 20мм да направя байпас. Но тези работи няма как да се случат, ако се случат, нося си инструмент и на пътя мога да го сменя това радиаторче, така че, не ме мисли. Ако на теб ти е трудно, за мен е детска игра, на точно тоя модел кола.
А и има човек във форума, който се справя за около час и нещо, и един който не пише във форума, но се справя за също под 2 часа време
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Ползвам радиаторчета на марките NRF и INTERNATIONAL . Цената е 20-30лв. Никакви забележки. Ревизирам и клапите и резултатът е брутално парно.