Passat B4 1.8 Variant 96 парното не работи

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
атанасненов
Автомобил:
Двигател:

Passat B4 1.8 Variant 96 парното не работи

Мнениеот атанасненов » Пет 06 яну 2017 20:50

пасат б4 1996г. няма парно
от месец духа само студено колата загрява нормално ,но няма топло 1,8 бензин моно инжекция на газ 90 кончета

Последна промяна от атанасненов на Пет 06 яну 2017 21:18, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: парно за пасат липсва

Мнениеот инжектопляктор » Пет 06 яну 2017 20:54

Браво! Студенко ли ти е?!
Ха сега виж маркучите на радиатора топли ли са. Ако са топли и колата загрява нормално, ще ремонтираш клапи. Смъква се таблото и почва яко разглобяване. Като ще го правиш, смени и радиаторчето. Перфектна работа за това време - само -10 е вънка.
И поправи заглавието на темата, двигател добави, годината, пасат с латински букви, че ще я затворят.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: парно за passat B4 1.8 Vaiant "96 липсва

Мнениеот ktamen » Пет 06 яну 2017 21:38

Просто виж правилата, там си пише какво да ти е заглавието, защото и след като си го променил пак не е както трябва. viewtopic.php?f=5&t=352512
А колегата над мен най вероятно е прав, ако клапите не са ти облепени, трябва да ги облепиш.
Дунапренчета хвърчаха ли през духалките?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: парно за passat B4 1.8 Vaiant "96 липсва

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 06 яну 2017 22:14

Може отдавна да са изхвърчали.
Клапите са.

Потребителски аватар
pushkata11
Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]

Re: Passat B4 1.8 Variant 96 парното не работи

Мнениеот pushkata11 » Пет 06 яну 2017 23:14

+1 За клапите, а щом отваряш за клапи, задължително и радиатор. Използвай търсачката! Има доста писано по въпроса :a045

Потребителски аватар
атанасненов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот атанасненов » Нед 08 яну 2017 10:34

благодаря колеги

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 08 яну 2017 12:15

pushkata11 написа:задължително и радиатор

Тази препоръка е твърде спорна, поне аз никога не бих сменил оригинален радиатор с китайско менте. Оригиналните са по 300лв и никой няма да купи нов, оригинален.
Китайските освен, че са с твърде кратък живот, но и топлят по-малко, а може и хич да не топлят, както беше моето Нисенс, уж датско :mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 08 яну 2017 13:06

Аз от чудо ли купих оригинално Валео от голф 3 произведено 94-та година за пасата :bowdown

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 яну 2017 13:35

К.Одаджийски написа:Аз от чудо ли купих оригинално Валео от голф 3 произведено 94-та година за пасата :bowdown

A знаеш ли кога изпеченият оригинален радиатор ще текне и пак ще сваляш табло?? Аз не бих рискувал.
В момента съм с Термотек. Топли малко посредствено, но не мръзна. Сигурно с по-хубав, ще е по-добре.Но такъв имаше тогава и докато поръчам, наканя се и дойде и пак щях да правя парното януари месец.
Авторът трябваше да погледне навреме за парното, защото сега вън е -10 градуса. Каква работа може да свърши човек на открито, като го брули вятъра?

Потребителски аватар
pushkata11
Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]

Мнениеот pushkata11 » Нед 08 яну 2017 14:16

инжектопляктор написа:
К.Одаджийски написа:Аз от чудо ли купих оригинално Валео от голф 3 произведено 94-та година за пасата :bowdown

A знаеш ли кога изпеченият оригинален радиатор ще текне и пак ще сваляш табло?? Аз не бих рискувал.

Определено толкова качествен като оригилния няма да намериш вече. Но и най качественото старее. Риска си е голям според мен. Моят оригиналния като го свалих и изглеждаше перфектен, е да ама като го чукнах отгоре по пластмасата и се счупи. Видях колко изпечена и крехка е станала и се стреснах направо :mhihi Същата работа е и с фланците за антифриза по двигателя (от същата пластмаса са).
пп. На радиатора и вътрешното състояние на питите не можеш да разбереш, ако не го отвориш де.
пп2. Аз като го сменях взех Немска HELLA беше към 140-150лв.
пп3. Гледам тази HELLA вече е 107лв. Което според мен не е много. :c020
Поздрави :beer

Последна промяна от pushkata11 на Нед 08 яну 2017 14:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 яну 2017 14:28

pushkata11 написа:Моят оригиналния като го свалих и изглеждаше перфектен, е да ама като го чукнах отгоре по пластмасата и се счупи.
пп3. Гледам тази HELLA вече е 107лв. Което според мен не е много.

Абе бая си е 107лв за радиатор парно... А моят радиатор го сменях, защото взех колата и като погледнах - фланеца му единия беше счупен и са направили байпас отзад.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 08 яну 2017 14:31

инжектопляктор написа:

В момента съм с Термотек. Топли малко посредствено, но не мръзна. Сигурно с по-хубав, ще е по-добре.Но такъв имаше тогава и докато поръчам, наканя се и дойде и пак щях да правя парното януари месец.
Авторът трябваше да погледне навреме за парното, защото сега вън е -10 градуса. Каква работа може да свърши човек на открито, като го брули вятъра?

Както винаги прибързано се изказваш неподготвен! Нали не мислиш, че преди да го монтирам това радиаторче не му отворих горното казанче, извадих му серпентините от тръбите вътре и го почистих идеално, след което го затворих и монтирах на колата.
Самия факт, че вече четвърта зима ме топли е показателен за решението и свършената работа. Освен това, не ме мисли мен, на тоя пасат са ми необходими около 2 часа да го сменя радиаторчето, така че ако протече, но проблемо

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 яну 2017 14:46

К.Одаджийски написа: Освен това, не ме мисли мен, на тоя пасат са ми необходими около 2 часа да го сменя радиаторчето, така че ако протече, но проблемо

Радиатора отвори ли се - кофата! Не съм толкова ентусиаст да свалям всеки ден табло, за да оправя радиатор, който съм разглобил и е протекъл от уплътненията или щуцера му се е счупил или някъде другаде се е пукнал и ми е напълнил колата с вряла вода в краката и мазно по предното стъкло.
Аз имам същия Пасат и много добре знам колко време отнема свалянето на радиатора и качването. 2 часа са силно оптимистични, ако сваляш цялото тяло, облепиш клапите, разглобиш го и го сглобиш.
На мен ми отне и повече, защото правих резисторната плочка на вентилатора и самия вентилатор, който беше блокирал от попаднала вътре мръсотия го сменях с друг.
А най-интересното е ако ти протече радиатора на път или направо се откърти щуцера, изтече ти антифриза, прегрее ти двигателя - какво ще правиш тогава. :no :cry

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 08 яну 2017 15:33

Ами аз не съм ти и твърдя, че точно два часа ми отнема с облепянето на клапите, дори и резистора. Направил съм го на десетина пасата, още толкова голфове и сеати и знам какво говоря.
Освен това имам опит и съм карал над 500 км със спукан радиатор на парното, глътна 30 литра вода, но си бях на топло и не прегрях двигателя, иначе винаги имам тръбичка 20мм да направя байпас. Но тези работи няма как да се случат, ако се случат, нося си инструмент и на пътя мога да го сменя това радиаторче, така че, не ме мисли. Ако на теб ти е трудно, за мен е детска игра, на точно тоя модел кола.
А и има човек във форума, който се справя за около час и нещо, и един който не пише във форума, но се справя за също под 2 часа време

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 08 яну 2017 16:50

Ползвам радиаторчета на марките NRF и INTERNATIONAL . Цената е 20-30лв. Никакви забележки. Ревизирам и клапите и резултатът е брутално парно.

Върни се в “Passat”