Добър ден.
Имам нужда от помощ да разреша един гаден проблем със шофьрската седалка,но се опасявам,че отново някой от колегите модератори ще ми заключи темата.
Нямам никакво захранване на седлката,не мога да ползвам страничните бутони.Мога само да я мърдам напред и назад защото това е механично.Искам съвсем малко да мръдна облегалката но не знам как да стане това.
Разгледах я отдолу като мислех,че някой кабел е изваден,и това е така.Има един сноп кабели с голям куплунг,който е изваден и никъде не успях да открия къде трябва да го поставя.Под седалката има място в купето в което има две по малки букси предполагам,че едната е за въздушната възглавница а другия,който е още по-малък не знам за какво е.Въпроса ми е този голям куплунг къде стои и къде трябва да бъде поставен?Около тези две букси няма нищо друго само пластмаса.
Моля ако може някой да помогне да разреша този проблем и ако може малко снимки.Намирам се далеч от България и не мога да се прибера за да я откарам в сервиз,а тук цените за сервиз за космически.
И още нещо.Искам да помоля да модераторите да не ми заключват темата този път.Нали все пак сме хора и трябва да си помагаме.Всеки път когато се допитам до Вас за нещо темата ми е заключена и получавам доста недрожелюбни коментари.Все пак сме хора и се учим.Ако имаше информацията,която ми трябва в ютюб или на друго място,едва ли щях да Ви притеснявам.
Благодаря за отделеното време да прочетете този пост и благодаря на отзовалите се (ако има такива).
Желая Ви всичко най-добро.

vw passat b6 2009 bluemotion-захранване на шофьорска седалка
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: vw passat b6 2009 bluemotion-захранване на шофьорска седалка
sdfgser написа:Искам да помоля да модераторите да не ми заключват темата този път.
За седалката не мога да помогна - надявам се за заключването на теми, обаче, да мога
Съмнявам се някой да тръгне да пише 'недружелюбни' коментари.
Но въобще не се съмнявам, че темите са били заключвани.
Според правилата и тази трябваше да бъде.
Във Форума си има правила. Част от тях е, че темите трябва и да са в подходящия подфорум.
Е, Основен форум не е подходящия за задаване на въпроси от техническо естество.
Относно седалката - какъв е шанса да е сменяна и да е от Пассат с по-висок клас на оборудване?
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
А ако седалката е сменена с друга, електрическа, а оригиналната не е била такава, затова е възможно да няма къде да се включи буксата....
Изпратено от моят SM-G900FD с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G900FD с помощта на Tapatalk
Честно казано нямам представа.Не личи да е пипано нещо или да има някаква разлика в седалките.Изглежда напълно еднаква с останалите.иначе това захранване къде в купето се намира?
- krraynov
- Контакти:
sdfgser написа:...Изглежда напълно еднаква с останалите.иначе това захранване къде в купето се намира?
Колега, тя може да е абсолютно еднаква на външен вид с останалите. Но ако автомобила не е оригинално с ел.седалки - няма да има и инсталация докарваща захранване до седалката.
А иначе ел.захранване ще трябва сам да си опроводиш евентуално. В руското ръководство за ремонт за пасат Б6 от стр.310 нататък са ел.схемите за седалките...
Благодаря за тази информация.Може ли да ми дадеш линк към това ръководство?
Благодаря.
Благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като начало намери в багажника и снимай заводския стикер с окомплектовката на колата. Там по кодове е записано всичко и ще се види има ли подгряване и т.н....
- krraynov
- Контакти:
sdfgser написа:Благодаря за тази информация.Може ли да ми дадеш линк към това ръководство?
Благодаря.
Ето линк за Ръководство за ремонт на Passat B6 (на руски): https://drive.google.com/file/d/0B5_9ENStGsMbNTZxUkdBQ1kwb3c/view?usp=sharing