:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пасат Б5 98година - проблем с борд компютър

Техническа и сервизна информация за Passat
Mufkata86
Автомобил: PASSAT B5 1.9
Двигател: 98 AFN

Пасат Б5 98година - проблем с борд компютър

Мнениеот Mufkata86 » Съб 10 яну 2015 14:21

Здравейте :)
Имам следния проблем с бордовия компютър на колата:Преди 5 дена ми монтираха парктроник и от тогава имам проблем със страничните огледала-не се настройват отделно,а 2-те заедно.
-Плафона на багажника не гасне при никакви условия..
-Крушките под вратите не светеха...
-Алармата за включени светлини не пискаше..

Решение след съвет: Отидох на елком,след съмнения за комфорт платката,но там всичко си е ок.Пълна диагностика на борд компютъра и там всичко си е ок.Всички връзки и контакти са в отлично състояние и няма нещо прекъснато или със слаба връзка.
Решение 2 след втори съвет: Махнах акумулатора няколко пъти(4) за да се рестартира компютъра..
След рестарта се получиха няколко аномалии: Колата се заключваше сама (някъде след 30 секунди,а до сега не се заключваше) и не ми се отваряха вратите с централното.
Предните стъкла ги оставих отворени , отворих багажника и тя се заключи сама и вдигна стъклата(а до сега не ги вдигаше)и то при отворен багажник.

Сега,след 1 час премеждия:Проблема с огледалата остана с малката разлика,че като местя лявото няма проблеми,но като нагласям дясното се местят и 2-те..Плафона изгасна и крушките на вратите светнаха,но само от лявата страна(кръшките под вратите,които са) :banghead ...Не се заключва сама,не се вдигат сами стъклата и алармата за фаровете не ми писка отново...
От всичко,което съм описъл по-горе ми стана ясно,че може да се настрои от компютъра да се заключва сама и да се вдигат стълката с алармата и това ме притеснява най-много,че в даден момент(вероятно ще е най-неподходящия),ще направи някой магария ,като съм в Свищов или някъде другаде....
Моля Ви,дайте някакви идеи и предположения,че ми се струва ще бера ядове във времето,ако сега не реша проблема.
Или вече всичко си е наред с компа и досегашните настройки са си актуални и няма да има проблеми....

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Пасат Б5 98година - проблем с борд компютър

Мнениеот pas1.8mi » Съб 10 яну 2015 18:33

Точно след монтажа на парктроника ли се получиха ефектите?Според теб,не е съвпадение,така ли?Тестван ли е с Ваг-ком 46 контролер?Влез в колата и опитай да заключиш с бутона,от конзолата на шоф.врата.Следи дали някоя врата няма да се закл. от първия път.Направи пробата няколко пъти закл.-откл.!Възможно е да имаш спукани спойки в някоя врата!

Mufkata86

Мнениеот Mufkata86 » Съб 10 яну 2015 18:49

Да,точно след монтажа станаха тия аномалии и не са съвпадение.Най-вероятно е свалил акумулатора и после не е изчистил грешките,което е довело до това.А той си е ел техник и прави диагностики и т.н...
Иначе проверихме връзките на всички врати и всичко си беше ОК,но не съм пробвал както споменаваш.Ще го направя малко по-късно и ще пиша,ако има някакъв ефект.
А това какво е : Ваг-ком 46 контролер?

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 10 яну 2015 19:15

След като сте проверили кабелите към вратите и комфорт модула, остават микроключетата и бравите. Определено комфорт модула ти се шашка от някое микроключе, или както е писал колегата кухи спойки в брава.

Mufkata86

Мнениеот Mufkata86 » Съб 10 яну 2015 21:15

pas1.8mi написа:Точно след монтажа на парктроника ли се получиха ефектите?Според теб,не е съвпадение,така ли?Тестван ли е с Ваг-ком 46 контролер?Влез в колата и опитай да заключиш с бутона,от конзолата на шоф.врата.Следи дали някоя врата няма да се закл. от първия път.Направи пробата няколко пъти закл.-откл.!Възможно е да имаш спукани спойки в някоя врата!

Пробвах това с вратите и всичко си е ок-всички врати се заключват моментално и съответно се заключват.Пробвах го поне 20 пъти :mhihi
Остава да проверя тия микроключета,както е споменал колегата vanesto,но само да ми кажеш къде се намират колега и как се проверяват?

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Съб 10 яну 2015 21:30

Колегата имаше предвид да закачиш колата на Ваг Ком, и да направиш една диагностика на 46-ти канал. Така по грешките, които са записани ще разбереш кои микроключета са заминали.

diko_1980
Автомобил: passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот diko_1980 » Нед 11 яну 2015 16:18

Здравейте, за проблема с огледалата колега не си обръщал внимание , когато наместваш дясно винаги се мърдат и двете, а когато наместваш ляво само то мърда .Там нямаш проблем не е свързано с парктроника.

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Нед 11 яну 2015 17:20

Обратно е, поне при мен. Като наместваш лявото се движат и двете. Не при всички го има, ни мисля че се активира с Ваг ком тази опция.

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Нед 11 яну 2015 17:38

Това с огледалата е нормално.А иначе може да се направи да си вдигаш стъклата от ключа от разтояние,ако си с фабричният ключ!

Mufkata86

Мнениеот Mufkata86 » Нед 11 яну 2015 17:43

С фабричния ключ съм,все още.
Значи да разбирам,че може да се настрои и да се заключва сама и да вдига стъклата сама?
Не съм запознат и имам приятели със същите Пасати,но ги нямат тия неща-даже са ходели при техници да проверяват.....
Както ид а е ,благодаря все пак. Това за огледалата да разбирам,че го оима почти при всички и явно се оправя от компа,както и за стъклата?
За сега си остава "зумера" за фаровете(аномалията с него) и крушките под вратите(мо утре ще ги проверя,да не би да са изгорели заедно и то на веднъж :)

Последна промяна от gr_kanev на Нед 11 яну 2015 20:40, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
jack daniels
Автомобил: Wolksvagen passat
Двигател: AHL 1997

Мнениеот jack daniels » Съб 11 фев 2017 20:39

здравейте незнам дали е тук мястото да питам че съм нов във форума. имам пасат 1.6 1997г. бензин но разходомерът на MFA1 и на MFA2 за
моментален и среден разход ми показва грешна информация на дисплея например за моменталният разход ми показва 99.9 и за средният разход ми показва 51.7 какъв може да е проблрмът Благодаря предварително.

Върни се в “Passat”