Казанче охлаждаща течност
- proxy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Казанче охлаждаща течност
Препоръчаха ми да си взема ново казанче за охлаждащата течност. Моето е много мръсно не си личи нивото, а и няма датчик за ниско ниво. Та се чудя каква е схемата ако взема такова с датчик как се свързва.
- veritas
- Капитан пустиняк
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ти кажа колега и аз карам с такова казанче вече 6-7 месеца,но понеже се занимавам с това та бая клиенти са изплаквали от тия казанчета.Явно ние с теб сме късметлииradotom написа:veritas написа: след месец два хайде пак отново същото движение.
Не споря по въпроса, но значи аз съм късметлия!
Карам с такова вече 1 година.
Е, наясно съм, естествено, че се изразяваш образно... и че не знам до къде ще ми е антифриза след малко, като излезна от работа...

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък установих друго - измих си казанчето няколко пъти (с морска сол) понеже все го мия и то след месец-два става по-зле отколкото е било.Обаче понеже колата си е на годинки започнаха един по един да ми дават фира маркучите за охладителната течност (кой се напукал и готов да се скъса,кой се запушил...такива истории).Та и навръх всичкото сменявах и датчик за температурата.....та като цяло споделмя това защото всяка смяна беше свързана с източване на охладителната течност (тя си изтича и сама и без да искам така че нямам избор).А да и термостат сменях та тогава изтече цялата даже
.Общо взето се оказа че самия двигател вътре и радиатора и маркучите сбират боклуци с тонове....след 4-тата смяна на охлаждащата течност спря да добива гаден кафяв цвят (знам че е въпрос на време разбира се) и по-интересното спря да цапа и казанчето и вече месец-два си седи идеално чисто а преди за седмица и ставаше "прекрасно".
Така че една промивка на системата няма да навреди на изчистеното казанче

Така че една промивка на системата няма да навреди на изчистеното казанче