б5.5 проблемната машинка ня багажника
-
- Автомобил:
- Двигател:
б5.5 проблемната машинка ня багажника
Здравейте колеги, от бая време и на мен не ми се отваря вртата на багажника, единствено и само с ключ...та днес махнах кората и видях въпросната машинка, искам да попитам дали се сваля целият механизъм или само бялата машинка и ако е само тя как се сваля, защото болтовете са от горната страна и не мога да видя дали с шестограм или с отверка, ще прикача и няколко снимки. Благодаря!
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Re: Проблемната машинка ня багажника за б5.5
Това вероятно е на багажник на лимузина. Аз съм свалял на комби. Мисля че тези гайки които се виждат те се развиваха или цялата планка на която е монтирана машинката (бялата) се сваляше. Това предното цилиндрично тяло към което е жилото се завърта по оста си за да се извади жилото коет оостава заедно с бравата. Така машинката може да се свали.
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Само бялата машинка се сваля,но виж дали не е само дръжката за отварянето,поне при мен беше тя.
- me4oka7
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: AVF 2004
Re: б5.5 проблемната машинка ня багажника
И аз да питам.Имам същия проблем с неотварянето на багажника/комби/,но при мен не е машинката,защото не стига никакъв ток до нея.Къде да търся?
- pavel1828
- Автомобил: vw Passat b 5.5
- Двигател: AVB 2001
Търсете прекъснати кабели в гумените маншони,тези в горните два ъгъла.Поздрави.
- me4oka7
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: AVF 2004
И там гледах - не са прекъснати.
-
- Автомобил:
- Двигател:
krraynov написа:Това вероятно е на багажник на лимузина. Аз съм свалял на комби. Мисля че тези гайки които се виждат те се развиваха или цялата планка на която е монтирана машинката (бялата) се сваляше. Това предното цилиндрично тяло към което е жилото се завърта по оста си за да се извади жилото коет оостава заедно с бравата. Така машинката може да се свали.
Добро утро колега, колата е комби, фейслифт! Благодаря!! Това ме интересуваше че вече не се издържа всеки път да гася и след това да паля!
-
- Автомобил:
- Двигател:
pavel1828 написа:me4oka7 написа:И аз да питам.Имам същия проблем с неотварянето на багажника/комби/,но при мен не е машинката,защото не стига никакъв ток до нея.Къде да търся?
Търсете прекъснати кабели в гумените маншони,тези в горните два ъгъла.Поздрави.
Не съм гледал за прекъснати кабели, но ще огледам добре, при мен случая е такъв, че дори на плафона копчето за багажника е изгаснало, а до него за отваряне на резервоара си свети и работи, а това изгасване на копчето според мен е индикация за някакъв проблем. Интересното е че от дистанционното на колата мигачите премигват като натисна копчето ама пак никой..същото е и с бравата като опитам да отворя.Поздрави!
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Колега,ако машинката ти работи,то проблема ти е в дръжката за отварянето.Тя представлява две метални пластини ,като едната натиска ключе за да се отвори.Но обикновено залепва (не се връща) ,и затова не можеш да отвориш.