Здравейте,
забелязвам, че на два броя пасати Б6 има един странен звук. С него си и дойдоха от Италия и Франция. Точно при 2000 оборота при разтоварване на двигателя се чува едно интересно присвирване. Не обичайното "фиу" ами едно малко по-силно, което като че ли се чува обаче само в купето. Пробвам като минавам покрай стени да го чуя отвън като отразен звук, но при свалени стъкла не се чува изобщо - само тънкото свистене е налично, което е нормално, предполагам. Най-изразено е когато превключвам от втора на трета и от трета на четвърта, подпиминал съм 2000 оборота и при натискане на съеденитиля оборотомерът минава през 2000 оборота. Също така се чува и ако си махна крака от газта при 2000 оборота.
И двата пасата са 2006 1.9тди BXE 105к.с. Като тези звуци не са се променили - нито затихнали, нито засилили за 5-10 000 км. Някой има ли идея от какво е, заводско ли е и т.н.
Обмислях да мина едниния през карбоново почистване (или както там се казва, почистването с газ през горивната система) - отзиви за него имате ли ?
П.П. Колите не забиват и нямат грешки в компютъра.

Passat b6 свирене при разтоварване - 1.9 BXE
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Re: Passat b6 свирене при разтоварване - 1.9 BXE
Прилича ми на blow off клапан. Все пак да се изкажат и по-компетентните.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В един сервиз ми казаха, че дизелите нямали блоу оф, само бензиновите. Дали е така, не знам.
- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
Докато отпускаш съединителя чува ли се?
- dobcho6
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH 2003г
Аз залагам на премахнат катализатор, и от там повече се чува турбината.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
При мен го има същия звук и аз като колегата над мен предполагам, че е от липсата на катализатор защото при мен е изваден.Ходих да ми сложат резонатор ама в Ем комплект явно не им се занимаваше и ми обясниха, че нямало място а този звук ме дразни страшно. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не вярвам да е от съединителя, тъй като и при отпускане на газта се чува.
Вчера минах през Карбоновото в Пловдив. Те си ми казаха, че резултатите са 50-50. Аз не очаквах чудеса, и не станаха чудеса. Колата си върви както преди - нямах проблеми, и сега е като че ли е същото. Мисля, че си втълпявам, че върви малко повече. Казаха ми, че звукът на мотора е хубав, и че е възможно да се чува от демпферната шайба, понеже била малко по-шумна при някои модели (моята е чисто нова).
Иначе за катализаторите, колата я гледаха 3-ма и така и не разбрах дали имам катализатор или не. Един даже каза, че имам ДПФ, което не мисля, че е така. Това с катализаторите е добра идея иначе. Продължавам да карам и ще си каже.
Вчера минах през Карбоновото в Пловдив. Те си ми казаха, че резултатите са 50-50. Аз не очаквах чудеса, и не станаха чудеса. Колата си върви както преди - нямах проблеми, и сега е като че ли е същото. Мисля, че си втълпявам, че върви малко повече. Казаха ми, че звукът на мотора е хубав, и че е възможно да се чува от демпферната шайба, понеже била малко по-шумна при някои модели (моята е чисто нова).
Иначе за катализаторите, колата я гледаха 3-ма и така и не разбрах дали имам катализатор или не. Един даже каза, че имам ДПФ, което не мисля, че е така. Това с катализаторите е добра идея иначе. Продължавам да карам и ще си каже.