Здравейте,
някой има ли идея дали това нещо: https://www.aliexpress.com/item/VW-volk ... f6099e87b2 ще стане на моята Б6, нямам автоматични или дневни светлини и ми е чудно дали този модул ще заработи и ще върши тази работа?
В6 смяна на ключ за автоматични светлини
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Re: Смяна на ключ за автоматични светлини В6
Би трябвало да работи. Като гледам има датчик за външната светлина. Друг е въпросът какво е качеството. При теб би трябвашо да може да се активират дневни светлини с лонг кодинг и да си тръгват сами без да трябва да сменяш нищо по колата.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
То ще стане, ама тия китайки са доста чувствителни и когато минаваш през сенчести места може да "полудеят" фаровете- пуска, спира, пуска спира. На фабричните мисля имаше за настройка времето колко секунди да е тъмно за да включи фаровете.
- niki1_j
- Контакти:
Тъй като в България закона предвижда целогодишна употреба на къси светлини или дневни светлини, мисля че е по-добре да се пренастрои фаровете да тръгват автоматично по всяко време. Това обезсмисля наличието на датчик за светлина. А този модел автомобил има заложена тази опция.
Sent from my iPhone using Tapatalk
niki1_j написа:Би трябвало да работи. Като гледам има датчик за външната светлина. Друг е въпросът какво е качеството. При теб би трябвашо да може да се активират дневни светлини с лонг кодинг и да си тръгват сами без да трябва да сменяш нищо по колата.
Ако може да кажеш как да стане номера с ЛОНГ КОДИНГ ще съм много благодарен, един приятел я върза с VCDS но нямаше възможност за активация на дневни светлини. Иначе идеята ми е за затъмня датчика за светлина и той всеки път да ги пуска и спира като дневни светлини...
- polovera_9n3
Мое мнение- да си сложи един ДРЛ на 20% на дългите и да не се занимава с глупости 

ако е с ксенон не е добър вариант при всяко подаване на контакт да се палят и да спират докато върти стартера и да стартират отново като запали двигателя, съкращава им се живота главоломно...
сменяте държавата на скандинавия или на USA и гледаш кое ти допада повече като резултат
+1
nraev написа:niki1_j написа:Би трябвало да работи. Като гледам има датчик за външната светлина. Друг е въпросът какво е качеството. При теб би трябвашо да може да се активират дневни светлини с лонг кодинг и да си тръгват сами без да трябва да сменяш нищо по колата.
Ако може да кажеш как да стане номера с ЛОНГ КОДИНГ ще съм много благодарен, един приятел я върза с VCDS но нямаше възможност за активация на дневни светлини. Иначе идеята ми е за затъмня датчика за светлина и той всеки път да ги пуска и спира като дневни светлини...
сменяте държавата на скандинавия или на USA и гледаш кое ти допада повече като резултат
polovera_9n3 написа:Мое мнение- да си сложи един ДРЛ на 20% на дългите и да не се занимава с глупости
+1
- polovera_9n3
Когато си купих полото в сервиз се опитахме да активираме дневни светлини. И какво стана- понеже колата е поръчана нова за Бг, няма опция да се пуснат дневните. Трябва да се зададе по програма държава, в която карат на дневни през 2006та(когато е произведена колата)- а именно някоя скандинавска, но в програмата не ги дава като опция, щото е поръчана за тук. Не стана и сложих ДРЛ.
Предполагам, че е така...
"Central Electric > coding
байт 0 бит 4 Daytime running light(North America)"
тези дни се надявам да мога да го тествам.
"Central Electric > coding
байт 0 бит 4 Daytime running light(North America)"
тези дни се надявам да мога да го тествам.
- polovera_9n3
А!!!! баш там, само дето при мен нямаше опция САЩ. Само у европата държавите без скандинавските- излизат на програмата, но бледо- не можеш да ги избереш. Иначе ако ги имаш всичките- имат разновидности- на някои държави светят само късите без габарити, на други- свети всичко- къси, габарити.... на САЩ на някои само къси, или дълги на 20 30 % както на дрл-а
- niki1_j
- Контакти:
Смяна на ключ за автоматични светлини В6
Можело е да поискаш ъпдейт на софтуера, но ти вече си решил проблема с ДРЛ модул.