Passat B3 1.8 RP - бие волан и спирачки леко - решен
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B3 1.8 RP - бие волан и спирачки леко - решен
Имам един много дразнещ проблем. Ходих на преглед, гледах сам. Уж няма видими луфтове по колата.
Сменено каре и късата полуоска. Смених и единият спирачен диск. Имам проблеми.
В движение усещам биене и имам шум. Едва ли биене на волана може да произлезе от лагер на главината, защото няма луфтове, като сменях диска пак гледах за луфт. Шумът се чува между 40 и 80км в час най-много. При завой се изменя.
Дайте насоки моля..Какво по окачването може да не е наред, за да го проверя. Или е възможно да имам и още един крив диск?
Преди да сменя единият диск, при спиране биеше. Сега усещам вибрации в движение, проблемът при спиране практически вече изчезна.
Сменено каре и късата полуоска. Смених и единият спирачен диск. Имам проблеми.
В движение усещам биене и имам шум. Едва ли биене на волана може да произлезе от лагер на главината, защото няма луфтове, като сменях диска пак гледах за луфт. Шумът се чува между 40 и 80км в час най-много. При завой се изменя.
Дайте насоки моля..Какво по окачването може да не е наред, за да го проверя. Или е възможно да имам и още един крив диск?
Преди да сменя единият диск, при спиране биеше. Сега усещам вибрации в движение, проблемът при спиране практически вече изчезна.
Последна промяна от инжектопляктор на Чет 27 апр 2017 18:20, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Passat B3 1.8 RP - бие волан и спирачки леко
инжектопляктор написа: Или е възможно да имам и още един крив диск?
Да. Второ, не знам слага ли се на Пасат, на едната полуоска има гумено-метална тежест. Балансьор, топуз или както и да се нарича. При мене, на Голф 3, проблема беше от него. Изхвърлих го и вибрациите спряха.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Смени и другия диск.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Водния дух1 написа:Смени и другия диск.
И двата стари диска от 13мм бяха на 12.1мм. Смених от едната страна, защото ми се стори, че това е проблема. И наистина спря да бие при спиране. Щях да сменя и другия, обаче не бяха въобще износени и реших да опитам с един.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Питай дърт милиционер как си оправи танцуващата предница на полото.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:...на едната полуоска има гумено-метална тежест.
И аз вече взех да се чудя дали не е от това. Не мога да разбера, но е нещо което ирадира като вибрации не само в кормилото, но и в спирачките в известна степен. А то всичко е навързано в предното.
goppa написа:Питай дърт милиционер как си оправи танцуващата предница на полото.
Как?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Не е баланса на гумите, защото предните са нови и са балансирани когато ги слагах зимата.
И с резервната гума патерица го прави. Трябва да имам 2 много криви гуми...
И съм сменял задни с предни джанти, както и на предните 2 пъти гуми, както и с патерицата. Трябва да съм имал поне 10 криви гуми.
Интересното е, че уж ходих на преглед на окачване - нямало никакви проблеми, всичко било стегнато.
А бие мамата си тракало. И ме побърква, че не мога да открия проблема.
И с резервната гума патерица го прави. Трябва да имам 2 много криви гуми...
И съм сменял задни с предни джанти, както и на предните 2 пъти гуми, както и с патерицата. Трябва да съм имал поне 10 криви гуми.

Интересното е, че уж ходих на преглед на окачване - нямало никакви проблеми, всичко било стегнато.

А бие мамата си тракало. И ме побърква, че не мога да открия проблема.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Лагерите на задните колелета как са?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Наред са. Не вие, не бие. Единият лагер на предницата взе да пошумява в последно време и ще го видя, но и преди това пак имах подобен проблем.
Аз не виждам какво може да има общо задница с биене отпред.
Видях т.нар балансьор. Бутам го наляво-надясно с една пръчка и усещам, че не е стабилно стъпил на оста, ами се премества наляво-надясно с побутване, макар и малко?. Означава ли това, че не е наред, може да създава проблеми и е по-добре да махна тоя гумен пръстен, който е по-близо до скоростната кутия преди маншона? Смятам да го резна с флекса. Защото шумът ми е тупкане все едно има липса на баланс някакъв....
Лагерът бучи, а това си тупка...
Аз не виждам какво може да има общо задница с биене отпред.
Видях т.нар балансьор. Бутам го наляво-надясно с една пръчка и усещам, че не е стабилно стъпил на оста, ами се премества наляво-надясно с побутване, макар и малко?. Означава ли това, че не е наред, може да създава проблеми и е по-добре да махна тоя гумен пръстен, който е по-близо до скоростната кутия преди маншона? Смятам да го резна с флекса. Защото шумът ми е тупкане все едно има липса на баланс някакъв....

Лагерът бучи, а това си тупка...
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Все пак ако искаш завърти дисковете на стругар-да ги измери там имат ли биене или не.Няма да ти струва много.Аз също имах подобен проблем -като смених дисковете и се оправи и след 2-3хил.км. се започна пак .Стругаря ги замери с микрометър май беше и се оказа че бият и двата,а пък уж нови.Коментара на стругаря беше нещо от сорта; матряла суров,матряла...Взе им по една стружка и работата заспа.Главините също трябва да изчистиш идеално-там където ляга диска.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Водния дух1 написа:Все пак ако искаш завърти дисковете на стругар-да ги измери там имат ли биене или не.Няма да ти струва много.
Ти имаш ли си идея колко ми иска стругаря? 10лв, за да ми ги завърти двата диска и по 15лв на диск, за да ги стругова. Чисто нов диск е между 26 и 33лв, зависи от марката. А той като ги стругова ми отнема дебелина и ми прави диска за кофата или с много къс остатъчен живот.
Много ясно, че изчистих главината, чак пилих неравностите, почти до блясък беше чиста. И с телена четка чистих.
Възможно ли е проблемът да е балансьора и ако не е той какво други да търся?
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Каква е била причината да смениш полуоската?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Причината да сменя късата полуоска е внезапно блокирало каре, при което полуоската се вади частично от карето и се чупи парче с ширина около 1см от края на полуоската - частта с шлиците. С това каре не съм имал проблеми. Не е имало шум. Не знам как е блокирало.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Ти само външното ли каре смени?