Passat B5.5 2.0TDI BGW 136 к.с. Живот на оригинален ангренажен ремък
Passat B5.5 2.0TDI BGW 136 к.с. Живот на оригинален ангренажен ремък
Passat B5.5 2.0TDI BGW 136 к.с. Когато я купих, смених ангренажен ремък и водна помпа, в Порше, срещу 1050 лв. Минал съм 80000 км. от смяната. Доколкото помня, в Порше ми бяха казали, че ремъккът ще издържи 120000 км., но чета и други мнения, та се зачудвам дали му е време вече, въпреки че наскоро смених и комплект съединител + маховик, и скоро ще отида на пари като за цяла кола. Ако ремъкът наистина би издържал 120к, водната помпа дали и тя ще държи толкова, или поне нея да сменя?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Живот на оригинален ангренажен ремък
Преди колко време смени ангренажа?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Живот на оригинален ангренажен ремък
По-добре го смени!
Re: Passat B5.5 2.0TDI BGW 136 к.с. Живот на оригинален ангренажен ремък
Неприятно, но явно ще трябва и за това да се бръкна точно в тоя момент. Има ли смисъл да мисля за афтърмаркет, или по-добре оригинален? Надявам се, в недалечно бъдеще да сменям колата, и от една страна не ми се наливат много излишни пари, но пък оригиналният ремък, със съответната гаранция от официален сервиз, може би биха били доказателство за извършения наскоро ремонт по време на продажбата?
ЕДИТ: звънях в Порше, и там ми казаха, че за моята кола пише да отида на 120к за смяна, и не пише нищо за години. Споменаха обаче, че по-често водната помпа може да направи проблем по-рано.
ЕДИТ: звънях в Порше, и там ми казаха, че за моята кола пише да отида на 120к за смяна, и не пише нищо за години. Споменаха обаче, че по-често водната помпа може да направи проблем по-рано.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Сменяй .В предвид качеството на новите части 5г си мисля ,че е макс на ангр.ремък в предвид евентуалните поразии при скъсване.
Офф Моя го сменях на 1.05/ нали е почивен ден / + обтяжна ролка ,пистов и клиновиден.
Предната смяна беше 08.2011г . Ангренажния вече имаше микропукнатини и от 2 те страни.Гейтс бяха каишите. Сега каишите са Континентал.
Офф Моя го сменях на 1.05/ нали е почивен ден / + обтяжна ролка ,пистов и клиновиден.
Предната смяна беше 08.2011г . Ангренажния вече имаше микропукнатини и от 2 те страни.Гейтс бяха каишите. Сега каишите са Континентал.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
според мен може да изкараш още 10 хил км без да се притесняваш на 120 не бих рискувал
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Аз лично не бих го сменил в Порше.
Във форума има достатъчно теми за сервизи и продажба на авточасти.
Във форума има достатъчно теми за сервизи и продажба на авточасти.

-
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1990 RP
Ремъкът освен километри, има и години. Гумата старее, независимо дали се ползва или не.
Предвид българските части, разумно е да се сменя ремък на около 3 години и на не повече от 70 хиляди километра.
Истината е, че тези, които са ти го казали за ремъка, няма да ти поемат ремонта, когато се скъса и смели двигателя.
Предвид българските части, разумно е да се сменя ремък на около 3 години и на не повече от 70 хиляди километра.
Истината е, че тези, които са ти го казали за ремъка, няма да ти поемат ремонта, когато се скъса и смели двигателя.
Може, не споря. Аз си пазя оригиналния документ за предишната смяна, който може би трябва да е и някакъв вид гаранция, но предполагам, все ще намерят начин да се измъкнат, ако ми се повреди двигателят.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
не знам как е в vw,но мой познат сменя в представителство на друга марка и се оказа че гаранцията,която дават е 2 години толкова е по закон и толкова дават за лош късмет ремъка се скъса и смля двигателя на 3та година на около 25 хил км
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
Всяко правило има изключения.Колега от фирмата докара пасат 2 от дългите бензинов през далечната 97 г. От тогава не е сменял никакви ремъци обтяжни ролки и т. н.Километрите не са много но годините
.Два три пъти го карах да му го сменя, но той отказва .И продължава да си го кара, но все пак е строител а не техник. Дано има късмет.