B4 съвет при избор на тампони за двигател и трансмисия

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

B4 съвет при избор на тампони за двигател и трансмисия

Мнениеот stereofonix » Сря 31 май 2017 14:25

Здравейте. Последно време при тръгване започна много да притриса пасата и искам да започна със смяна на тампони преден заден и този на трансмисията. Предният тампон при подаване на леко газ на място доста примърдва ми се струва, а задните все още не съм ги гледал. Колегите който са купували и ако може да споделят мнения и впечатления за марка и място от което са вземане. Много стара тема четох че доста хора са купували от съфорумец
(V&D Auto http://vdauto.com Лице за контакт: Иво Иванов ) но не знам дали е актуално. Ако и след евентуална смяна на тампони не се оправи ще е комплект съединител. Благодаря за оказаното съдействие.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: Съвет при избор на тампони за двигател и трансмисия B4

Мнениеот Pet_rov » Сря 31 май 2017 14:33

Аз сменях преди време преден тампон - "Феби". Не помня точно цената, но ми се върти сума от порядъка на 28 лв. Купих го от местен магазин. От приятел-монтьор знам, че задния се разбивал рядко. Този на кутията ми е здрав. Леко притрисане и аз имам отвреме-навреме, но поне според мен, проблемът е в съединителя.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: B4 съвет при избор на тампони за двигател и трансмисия

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 31 май 2017 20:19

За тия нашите коли вече не е от значение марката, купува се каквото има налично, защото вече изборът не е голям. Миналата година сменявах предния под радиатора, сложих Феби, преди месец видях че при тръгване капака на моното опира в ламарината отзад и го смених с .... ИТН, просто това имаше налично освен фебито.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 31 май 2017 22:57

При мен има доста вибрации на празех ход. Дали е от тампоните и кой по точно, или всичките да сменям :rolleyes

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 01 юни 2017 7:03

3 пъти свалях кутия,ефект няма.Предния тампон се сменя задължително с маслен,понеже има доста имитиращи продукти,но сухи и се получават големи луфтове.Аз взех СВАГ от магазин във форума.

Върни се в “Passat”