passat b3 91 година 1,8 проблем с клаксона. При въртене на волана клаксона свири.
-
- Автомобил:
- Двигател:
passat b3 91 година 1,8 проблем с клаксона. При въртене на волана клаксона свири.
Здравеите колеги.Колата е passat b3 91 година 1,8 мотора. Проблема е следния днес колата започна да проявява характер и като въртя волана клаксона свири в определени положения. За сега съм птремахнал реле 53 което в моя случаи е за клаксона, но не ви съветвам да го правите и вие, защото прочетох , че се слага за бензинова помпа или за вентилатора на радятора. Проблема си стои. Проверих релето наред е защото имах друго реле и го смених и пак прави така, въртиш волана клаксона свири.Махнах миносовата клема на клаксона и пак свири при въртене. Проверих и пластините във волана на клаксона и с тях няма пробем, няма оголени кабели дето да дават на късо. След цялото лутане открих , че зад волана в ляво до лоста за мигачите име една медна пластина която контактува с волана, при натиск върху нея клаксона свири. Вероятно проблема е в нея. На някои да му се е случвало такова нещо и как си е решил проблема?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: passat b3 91 година 1,8 проблем с клаксона. При въртене на волана клаксона свири.
Ето това намерих във форума но за друг модел VW
Мнениеот Vasseto » 10 окт 2008 10:10
Това се получава,когато са развити трите болта на ключовете за мигачи и чистачки.Свали волана като гледаш в какво положение го сваляш за да може после да не си играеш да си настройваш ъгъла спрямо кола.И ще видиш 3 винтчета дето да притегнеш и всичко е ОК.
P.S. Не давай контакт при свален аирбаг.
Ето и линка: viewtopic.php?t=110331http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=110331
Утре ще пробвам и ще споделя какво е станало и дали съм си решил проблема.
Мнениеот Vasseto » 10 окт 2008 10:10
Това се получава,когато са развити трите болта на ключовете за мигачи и чистачки.Свали волана като гледаш в какво положение го сваляш за да може после да не си играеш да си настройваш ъгъла спрямо кола.И ще видиш 3 винтчета дето да притегнеш и всичко е ОК.
P.S. Не давай контакт при свален аирбаг.
Ето и линка: viewtopic.php?t=110331http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=110331
Утре ще пробвам и ще споделя какво е станало и дали съм си решил проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: passat b3 91 година 1,8 проблем с клаксона. При въртене на волана клаксона свири.
Благодарение на Vasseto и съвета му в друга тема, проблема се реши. Три болта са, като единия е точно отдолу до медната пластина и не се вижда докато не се свали волана с камък 24 мм. След това стягате болчетата и проблема се решава. Успех на всички, дано да не берете ядове и вие като мене. Вчера почнах да завивам зад една патрулка и колата почна да свири, хубаво че на полицаите не им се занимаваше , та не ме спряха да ме тестват за наркотици и алкохол :) .