Пасат В6 светна ми Emissions garage - какво може да означава?
- b60_460
- Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
- Двигател: BXE 2006
Пасат В6 светна ми Emissions garage - какво може да означава?
Преди малко влизам в колата , давам контакт и на борд компа ми изписва въпросното съобщение EMISSIONS GARAGE придружено с позната ви жълта лапмичка за engine check-а. Потърсих подобна тема във форума но намерих само 1 в която ставаше въпрос за махнати катализатори и ДПФ-и.Аз такъв филтър не мисля , че имам нито съм свалял катализатор.Ясно ми е , че трябва да се закачи на диагностика но се допитвам до вас за да се подготвя психически какво да очаквам? Колата е пасат В6 2006г 1.9тди ВХЕ.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Пасат В6 светна ми Emissions garage - какво може да означава?
Имаме си тема viewtopic.php?f=24&t=175831 не знам дали нея си чел колега.
Погледни, ако искаш и информацията от братушките http://www.passat-club.ru/forum/threads ... 0%B5%D0%BA!
Твърде е вероятно да си имаш ДПФ-филтъра и да се е позапушил, особенно ако караш предимно градско и на по-къси разстояния. Нека да си покаже първо диагностиката какво се случва.
Ако е запушен въпросният филтър можеш да очакваш завишаване на разхода на гориво. Може и да се оправи ако направиш пробег от няколко километра(около 15-20 минути), като поддържаш оборотите до около 3000 на подходяща предавка. Ако филтъра успее да се самопочисти, лампата сама трябва да изгасне. Това съм го правил успешно на дизелов Шевролет Каптива.
Погледни, ако искаш и информацията от братушките http://www.passat-club.ru/forum/threads ... 0%B5%D0%BA!
Твърде е вероятно да си имаш ДПФ-филтъра и да се е позапушил, особенно ако караш предимно градско и на по-къси разстояния. Нека да си покаже първо диагностиката какво се случва.
Ако е запушен въпросният филтър можеш да очакваш завишаване на разхода на гориво. Може и да се оправи ако направиш пробег от няколко километра(около 15-20 минути), като поддържаш оборотите до около 3000 на подходяща предавка. Ако филтъра успее да се самопочисти, лампата сама трябва да изгасне. Това съм го правил успешно на дизелов Шевролет Каптива.
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Този двигател няма DPF
Колега дай-малко повече инфо, как да ти помогнем ?
Все въпроси без отговора на които можем само да гадаем

Колега дай-малко повече инфо, как да ти помогнем ?
Това е недостатъчна информация, това че си дал на контакт и е светнала, за нас не значи нищо конкретно. Какво стана после ? Нормално ли запали двигателя ? Има ли мощност ? Форсира ли се нормално? Пуши ли ? Гасне ли лампата от време на време или свети постоянно ? и т.н.b60_460 написа:влизам в колата , давам контакт и на борд компа ми изписва EMISSIONS GARAGE придружено с engine check-а
Все въпроси без отговора на които можем само да гадаем

- b60_460
- Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
- Двигател: BXE 2006
Още на следващия ден отидох на майстор да я закачи.Оказа се грешка в температурния датчик и като вдигна капака и махна капака на самия двигател се очуди от това което видя - имаше допълнително поставено някакво устройство(не от мен) , което представлява малка "шано" кутийка с прикрепени към нея оригинални буски с всичките им там серийни номера и свързана като байпас на кабела придаващ инфо от темп. датчик. Както и да е , изчистихме грешката , лампата изгасна , пробвахме и без кутийката - всичко си беше нормално. Майсторът каза , че вероятно колата е имала проблем с топлия старт (предния ми Пасат В5.5 също имаше такъв проблем) и това устройство е поставено за да дава лъжлива информация към компютъра за температурата. Каза да карам така и ако пак светне лампата ще пробваме как ще е без него и ако пак стане нещо може да се наложи преинстал на софтуера на двигателя.Четвъртък вечер пак ми светна същото съобщение но понеже нямах време реших да отида в понеделник.То взе пък , че угасна само в петък. Ще му мисля по-нататък.Иначе колата си върви нормално - не намирам никаква разлика при палене и вървене.