Passat B5.5, 1.8T с газов инжекцион - колата губи мощност, или изгасва, или работи на 500 оборота

Техническа и сервизна информация за Passat
Kaloyan.Nedev
Автомобил: VW Passat B3
Двигател:

Passat B5.5, 1.8T с газов инжекцион - колата губи мощност, или изгасва, или работи на 500 оборота

Мнениеот Kaloyan.Nedev » Вто 19 дек 2017 23:40

Здравейте, колеги! От близо година карам Passat B5.5, 1.8T с газов инжекцион. Изникна ми следният проблем. При градско каране(София) изведнъж колата губи мощност, или изгасва, или работи на 500 оборота,и ми светва лампата на ABS и ESP-то. Когато я запаля, след като е изгаснала трябва да държа натисната газта, за да не изгасне, а междувременно оборотите играят от 1000 до 3000. Като натисна педала до долу , след като я запаля и трудно вдига обороти, сякаш имам картоф в ауспуха и се мъчи да го изхвърли и изведнъж се отпушва. Като я изпъна се оправя, лампите изгасват и си държи нормални обороти, но до следващият път. Проблемът го прави и на газ и на бензин. Прави ми впечатление, че като ми светнат лампите и сменя от бинзин на газ или обратното и някак си закрепям положението и колата не изгасва, а лампите само светват за малко и после изгасват. Ходих на "майстор", който каза, че дроселовата клапа била за смяна и я смених, но проблемът остана същият без разлика. Моля, който има представа или се е сблъсквал с такъв проблем да коментира, че ще остана на някой светофар така.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Passat B5.5, 1.8T с газов инжекцион - колата губи мощност, или изгасва, или работи на 500 оборота

Мнениеот pas1.8mi » Сря 20 дек 2017 10:20

Карай един ден само на бензин и после пиши какъв е резултата. icon_idea

Върни се в “Passat”