Здравейте,
Имам странен проблем - от време на време се случва акумулатора ми да падне за по-малко от 24 часа.Карах колата да я замерят - алтернатора е перфектен, няма отечки и всичко изглежда да е наред. Има случаи например миналата седмица - колата не е пипана 3 дни и си запали без проблем, вчера при 0 градуса и около 20 часа от последното каране(което си бяха доста километри) беше почти умрял и трябваше да се даде ток.Колата е Пасат Б5 1996г. 110кс AFN Дизел, а акумулатора е на 2 месеца след като го смених първият път като падна така.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем или да има някакви насоки ще съм много благодарен.Също така препоръка за майстор на който ще му се занимава да търси подобен проблем?
Passat B5 - акумулатора пада от време на време
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Re: Passat B5 - акумулатора пада от време на време
Как установихте, че няма утечки?
Re: Passat B5 - акумулатора пада от време на време
На място при електротехник беше замерена(мултицет на минуса) - колата, както я оставям заключена след първите 30-60 секунди освен минималният ток от под 5мА(надявам се не бъркам мерната единица) няма друга консумация, като я държахме 10-15 минути така.Радиото също е свързано правилно и не консумира ток, като се изключи.