Здравейте,
имам проблем със задействането на системата за Регулиране на дългите светлини (Light Assist). Да не се бърка с "Автоматична система за регулиране на дълги светлини (Dynamic Light Assist)".
Как би трябвало да работи:
Светлини в позиция AUTO. Лоста за мигачите и дълги светлини се бута напред веднъж и се появява символ на таблото - символ за дълги светлини с буквата "А" върху него. Това индикира, че системата е активна.
При това положение би следвало да включи дългите светлини автоматично при липса на осветление на пътя, липса на други участници в движението, скорост над 70км/ч. Съответно системата се спира при наличието на някои от изброените фактори. Може да се спре и в случай на знак, който отразява светлината от фаровете.
Хардуер:
Автомобилът е снабден с камера (може и да са две, не мога да определя със сигурност), която е монтирана в стойката на огледалото за обратно виждане.
Проблем:
Осигурявам всички предпоставки за автоматичното включване на дългите светлини, виждам активен символът на системата (дълги светлини с буквата "А") на таблото на автомобила, но системата никога не се е активирала. Опитвал съм се многократно без успех. Дори съм залепял сензорите с непрозрачно черно тиксо, при което получавам предупреждение на таблото от сорта на - почистете стъклото на автомобила, може да е замърсено.
Считам това предупреждение като индикация, че хардуера работи. Затова прибягвам и до тази тема.
Моля, ако някой има опит или информация да сподели.
Passat B7 2013г. - проблем с Регулиране на дългите светлини (Light Assist)
Re: Passat B7 2013г. - проблем с Регулиране на дългите светлини (Light Assist)
А ръчно можеш ли да си включиш дългите?
Да, няма проблем да се включат и изключат ръчно.
-
- Автомобил: Passat B7 Alltrack
- Двигател: GFGB
Ти ли си ги активирал? Защото минах по този път. Така се забатачиха кодировките, че се наложи онлайн кодиране на фабричните настройки от сървърите на фолксваген.
Сега всичко си работи.
Сега всичко си работи.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Аз съм монтирал на моя Пасат, който фабрично нямаше камера и такава екстра вътрешно огледало от Голф 6 с камера и съответно си активирах HBA (асистента за дълги светлини). По спомен в модула за HBA има настройки при каква скорост да се включват дългите. Фабрично мисля, че е над 50 км/ч, но аз го промених на 30 км/ч защото иначе в града не се пускат.
Хипотетично при теб ако някой е задал голяма скорост няма да ти се включат изобщо. Освен това можеше да се направи тест на системата с Vag KOM, но трябваше да затъмняване датчика, все едно е нощем за да тръгне.
Хипотетично при теб ако някой е задал голяма скорост няма да ти се включат изобщо. Освен това можеше да се направи тест на системата с Vag KOM, но трябваше да затъмняване датчика, все едно е нощем за да тръгне.
-
- Автомобил: Passat B7 Alltrack
- Двигател: GFGB
milenski_77 написа:Фабрично мисля, че е над 50 км/ч, но аз го промених на 30 км/ч защото иначе в града не се пускат.
Причината за минималната скорост на активация е много проста - според закона, дългите са забранени в населено място.
Освен това и самото улично осветление обърква системата и работи неадекватно.