Passat B7 2013г. - проблем с Регулиране на дългите светлини (Light Assist)

Техническа и сервизна информация за Passat
airmalta
Автомобил: B7 TDI BMT
Двигател: CFFB

Passat B7 2013г. - проблем с Регулиране на дългите светлини (Light Assist)

Мнениеот airmalta » Вто 20 фев 2018 12:24

Здравейте,
имам проблем със задействането на системата за Регулиране на дългите светлини (Light Assist). Да не се бърка с "Автоматична система за регулиране на дълги светлини (Dynamic Light Assist)".

Как би трябвало да работи:
Светлини в позиция AUTO. Лоста за мигачите и дълги светлини се бута напред веднъж и се появява символ на таблото - символ за дълги светлини с буквата "А" върху него. Това индикира, че системата е активна.
При това положение би следвало да включи дългите светлини автоматично при липса на осветление на пътя, липса на други участници в движението, скорост над 70км/ч. Съответно системата се спира при наличието на някои от изброените фактори. Може да се спре и в случай на знак, който отразява светлината от фаровете.

Хардуер:
Автомобилът е снабден с камера (може и да са две, не мога да определя със сигурност), която е монтирана в стойката на огледалото за обратно виждане.

Проблем:
Осигурявам всички предпоставки за автоматичното включване на дългите светлини, виждам активен символът на системата (дълги светлини с буквата "А") на таблото на автомобила, но системата никога не се е активирала. Опитвал съм се многократно без успех. Дори съм залепял сензорите с непрозрачно черно тиксо, при което получавам предупреждение на таблото от сорта на - почистете стъклото на автомобила, може да е замърсено.
Считам това предупреждение като индикация, че хардуера работи. Затова прибягвам и до тази тема.

Моля, ако някой има опит или информация да сподели.

icog
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B7 2013г. - проблем с Регулиране на дългите светлини (Light Assist)

Мнениеот icog » Чет 01 мар 2018 10:25

А ръчно можеш ли да си включиш дългите?

airmalta
Автомобил: B7 TDI BMT

Мнениеот airmalta » Пет 02 мар 2018 23:20

Да, няма проблем да се включат и изключат ръчно.

Hudson
Автомобил: Passat B7 Alltrack
Двигател: GFGB

Мнениеот Hudson » Пет 10 яну 2025 11:19

Ти ли си ги активирал? Защото минах по този път. Така се забатачиха кодировките, че се наложи онлайн кодиране на фабричните настройки от сървърите на фолксваген.
Сега всичко си работи.

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant

Мнениеот milenski_77 » Пет 10 яну 2025 11:37

Аз съм монтирал на моя Пасат, който фабрично нямаше камера и такава екстра вътрешно огледало от Голф 6 с камера и съответно си активирах HBA (асистента за дълги светлини). По спомен в модула за HBA има настройки при каква скорост да се включват дългите. Фабрично мисля, че е над 50 км/ч, но аз го промених на 30 км/ч защото иначе в града не се пускат.
Хипотетично при теб ако някой е задал голяма скорост няма да ти се включат изобщо. Освен това можеше да се направи тест на системата с Vag KOM, но трябваше да затъмняване датчика, все едно е нощем за да тръгне.

Hudson
Автомобил: Passat B7 Alltrack
Двигател: GFGB

Мнениеот Hudson » Пет 10 яну 2025 13:44

milenski_77 написа:Фабрично мисля, че е над 50 км/ч, но аз го промених на 30 км/ч защото иначе в града не се пускат.

Причината за минималната скорост на активация е много проста - според закона, дългите са забранени в населено място.
Освен това и самото улично осветление обърква системата и работи неадекватно.

Върни се в “Passat”