Значи коригираш заглавието на B6 (B5.5 е дo Март 2005). Въпреки, че не е 2005-та, автомобилът изглежда се числи към моделната "първа партида" на 6ците. Не е зле да видиш сервизната история, за да провериш дали има сменени части по "детските болести" на модела. Някои немци твърдят, че въпросния детайл е заменян без доплащане във VW оторизирани сервизи по време на акцията за актуализиране на софтуера след Дизелгейт (не знам колко е в сила за CH)
Тоест с този проблем колата не може да мине ЕКО теста заради завишените показания на азотен окис. Тук обаче възниква следният въпрос, дори дефектът на EGR охладителя да не пречи на движението на автомобила, този пасат практически не може да мине преглед в CH така че да го изведеш от страната и докараш до БГ на собствен ход.
Ако вече си решил, че това ще е твоята кола - те съветвам добре да претеглиш вариантите във финансово изражение - А) докарване с автовоз/платформа, вариант Б) отремонтиране на място и минаване на преглед (евентуално има вариант да си намериш по-изгодно частта оттук и да си я смениш там).
Във всеки случай, имаш добър повод да се пазариш за цената на автомобилa 
Екотестът - Abgasuntersuchung (AU) е компонент от техническия преглед - Hauptuntersuchung (HU) (който там обикновено е на 2г.) и ако колата е върната, но все пак е минала HU по всички останали компоненти, допускам че за последващо ходене трябва да се доплати само за AU или дори да не се доплаща. (Връщали са ме от технически преглед в Германия за отстраняване на проблеми и на 2рото ходене не ми искаха да доплащам)
Само имай предвид, че с такъв дефект в купето често ce усеща миризма на отработени газове - особено на светофари и в задръствания!И още един съвет, щом се отнася за автомобил от CH. Обърни особено внимание на състоянието на купето. Безупречната поддръжка на пътищата през зимата неизбежно катализира ръждата, освен ако собственикът не го е измивал старателно, особено отдолу. Не е казано, че всички оттам са такива но е рисков фактор.