Преди 3 години ми натегнаха ръчната спирачка в един сервиз и ми казаха, че десния апарат на ръчната е блокирал.
Миналата година смених задни накладки и дискове и до този момент нямах никакви проблеми.
Тази година, като добро момче

Проблема е, че в момента след като карам 5-10 км ми загрява или лявата, или дясната задна гума и то доста (общо взето се редуват, като двете не загряват едновременно), чак пуши и мирише на феродо. Усещам и, че нямам инерцията от преди. Явно след като някога са ми натягали ръчната, сега трябва да се отпусне - на канал като отворя (дръпна) до края единия механизъм, другия се затваря и обратно (двата едновременно не може да се отворят изцяло). Двата механизма са доста раздвижени и пръскани с WD 40.
В същия сервиз майсторите са се сменили - тези сега свалиха пласмасовия блок под задния пепелник стигнаха до механизма с жилата и ми обясниха, че ръчната не може да се отпуска/натяга по принцип. Обяснявам им, че преди 3 години ми я натегнаха в същия сервиз и то осезаемо (на дърпане), а ма на, тези не знаят как става.
Според мен ръчната би трябвало да може да се натяга/отпуска точно от този механизъм под задния пепелник но по темите не успях да открия как става това, конкретно за моя пасат - B5 (3B2) AFN 1997г.
Помагайте, ако знаете как става.
Благодаря.